Ένοχη δήλωσε μια γυναίκα που μαζί με τον σύζυγο κλείδωναν σε ένα δωμάτιο στο γκαράζ τον υιοθετημένο έφηβο γιο τους, αφήνοντάς τον για ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και παρέχοντας έναν κουβά για τουαλέτα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του toofab.com η υπόθεση αφορά την 48χρονη Tracy Ferriter και τον σύζυγό της Timothy από τη Φλόριντα των ΗΠΑ. Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο 2022, όταν ο υιοθετημένος γιος τους σε ηλικία 14 ετών το έσκασε από το σπίτι και ζήτησε βοήθεια.

Τότε, διαπιστώθηκε πως έμενε σε ένα δωμάτιο 8χ8 που ήταν νόμιμα σχεδιασμένο στο γκαράζ της οικίας του ζευγαριού, με τους μηχανικούς να παραθέτουν σχετικά πολεοδομικά σχέδια στις αρχές. Τον επόμενο μήνα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους θετούς γονείς και έκτοτε ξεκίνησε η δίκη τους.

Τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα ανέφεραν ότι οι γονείς κλείδωναν το παιδί από ηλικία 11 ετών και μάλιστα από το προηγούμενο σπίτι τους, πάλι σε πολύ μικρό δωμάτιο που είχαν δίπλα στο γκαράζ.

Περίπου 16-17 ώρες την ημέρα ο μικρός ήταν στο δωμάτιο και έβγαινε μόνο για να πάει σχολείο. Ως τουαλέτα χρησιμοποιούσε έναν κουβά και κοιμόταν σε στρώμα στο πάτωμα, ενώ δεν είχε πρόσβαση σε αντικείμενα. Ακόμη και οι διακόπτες ήταν εκτός δωματίου, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην έχει φως και να βρίσκεται στο σκοτάδι.

Ο Timothy κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση ανηλίκου και παραμέλησης ανηλίκου, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε η δίκη της Tracy. Η γυναίκα παραδέχτηκε τα πάντα και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια με αναστολή και ένα χρόνο κατ’ οίκον περιορισμό.

Εντούτοις, ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση, ισχυριζόμενη ότι συμπεριφερόταν έτσι στο παιδί του, επειδή ο μικρός φέρεται να πάσχει με RAD, δηλαδή Αντιδραστική Διαταραχή Προσκόλλησης. «Δεν είμαι τέρας που λένε όλοι. Αγαπώ τα παιδιά μου και έπρεπε να προστατεύσω την οικογένεια μου από αυτόν», είπε στους δικαστές χωρίς να πείσει με τους ισχυρισμούς της.