Ευθύνες των αστυνομικών αρχών καταδεικνύουν οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο «φως της δημοσιότητας» σχετικά με τη γυναικοκτονία στην Πάφο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alphanews Κύπρου, ένας μάρτυρας «καίει» την αστυνομία, καθώς καταγγέλλει σοβαρές καθυστερήσεις. Ο άνδρας κατήγγειλε ότι κάλεσε την αστυνομία, όταν άκουσε τις πρώτες φωνές να βγαίνουν από το γειτονικό του σπίτι. 

«Κατά τις 10 παρά 5 άκουσα φωνές από μια γυναίκα, πολλά έντονες φωνές, φωνές ότι απειλείται η ζωή, και είπα να πάρω την Αστυνομία, γιατί κατάλαβα ότι έπρεπε να εμπλακεί», δηλώνει χαρακτηριστικά και περιγράφει το ιστορικό των κλήσεων που πραγματοποίησε.

Η πρώτη από τις τέσσερις κλήσεις του προς την αστυνομία έγινε στις 9.59 π.μ.. «Ο υπεύθυνος μού είπε να με ενώσει με τη Βία στην Οικογένεια, χτυπούσε, περίμενα να απαντήσει κάποιος, δεν απαντούσε κανένας», είπε. 

Ο άνδρας επέμεινε: «Στις 10:01 ξαναπήρα την αστυνομία, είπα στον υπεύθυνο ότι δεν απαντούσαν, μου είπε να με ενώσει με το Τμήμα των Μικροεγκλημάτων, πάλι δεν απάντησε κανένας», ενώ προσέθεσε:

«10:03 το επόμενο τηλεφώνημα και μου είπε να με ενώσει με ένα κινητό κάποιου υπεύθυνου, ούτε εκείνος απάντησε». 

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας συμπλήρωσε: «Στις 10:07 ήταν το τελευταίο μου τηλεφώνημα. Δεν μου είπε να με ενώσει με κάποιον, φαντάζομαι θα τους ενημέρωσαν κι άλλοι και ήξεραν τι συμβαίνει. Άκουσα φωνές, έτρεξα να πάω κάτω να δω τι γίνεται, μήπως και προλάβω κάτι, αλλά πρόλαβε και την έριξε από το μπαλκόνι. Είχε κόσμο και προσπαθούσε να τη συνεφέρει. Ήταν μέσα στα αίματα. Πήγα από την άλλη πλευρά του σπιτιού. Ήταν εκείνος γεμάτος αίματα, στο έδαφος, σε καλύτερη κατάσταση όμως, και μετά από 20 περίπου λεπτά ήρθε ασθενοφόρο, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, δεν την έσωσε, δεν πρόλαβε».  

«Μετά, που τελείωσαν όλα αυτά, ήρθε η αστυνομία», είπε ο μάρτυρας.  

Συχνοί οι καυγάδες

«Εγώ δεν άκουσα κάτι, αλλά από ό,τι μου είπε ο γείτονας είχαν πολλούς καυγάδες», απαντά ερωτηθείς, αν είχε ακούσει ξανά φωνές από το συγκεκριμένο σπίτι.

«Αντιδράσαμε εγκαίρως»

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου, Νίκος Τσαππής, αναφέρει ότι η Αστυνομία μετέβη εγκαίρως στο σημείο και σημειώνει ότι θα διερευνηθεί η καταγγελία και ο χρόνος ανταπόκρισης.

«Από την πρώτη στιγμή που λήφθηκε το τηλεφώνημα, μετέβησαν έγκαιρα στην περιοχή και εντοπίστηκε το τραυματισμένο πρόσωπο», αναφέρει.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος γυναικοκτόνος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία.