Τραγωδία σημειώθηκε στα ανοικτά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης χθες με την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μετανάστες με 38 Αφρικανούς να χάνουν τη ζωή τους μαι δεκάδες άλλους να αγνοούνται, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Ψαράδες και κάτοικοι κατάφεραν να διασώσουν 78 μετανάστες, που δήλωσαν ότι αγνοείται η τύχη περίπου 100 άλλων οι οποίοι ήταν μαζί τους στο σκάφος», είπε ο περιφερειάρχης Χάντι αλ Χούρμα. «Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται, ενώ έχει ενημερωθεί για το συμβάν ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών», συμπλήρωσε.

Ο Άλι αλ Ντιμπ, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας στο κυβερνείο Σάμπουα, ανέφερε ότι στο σκάφος επέβαιναν περισσότεροι από 200 αφρικανοί μετανάστες.

Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από την Αιθιοπία και τη Σομαλία, προσπαθούν να φθάσουν μέσω του Τζιμπουτί στη Σαουδική Αραβία και τις χώρες του Κόλπου.

Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης «χαιρετίζει» την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς «χαιρέτισε» τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη την έγκριση χθες σε ψηφοφορία στη Νέα Υόρκη απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την πρόταση που προβλέπει την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Η παλαιστινιακή προεδρία θεωρεί την υιοθέτηση της απόφασης αυτής βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να τερματιστεί η εξελισσόμενη γενοκτονία του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι υπηρεσίες του κ. Αμπάς σε δελτίο Τύπου συνταγμένο στα αραβικά, που μεταδόθηκε από το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Πηγή: ΑΠΕ