Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρκισεν, είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρα, ο οποίος τη χτύπησε σήμερα στο κέντρο της Κοπεγχάγης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Ritzau», επικαλούμενο την Αστυνομία και το γραφείο της πρωθυπουργού.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η Φρεντέρκισεν τραυματίστηκε από τον δράστη της επίθεσης.

«Η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν χτυπήθηκε από έναν άνδρα το βράδυ της Παρασκευής στο Κούλτορβετ, στην Κοπεγχάγη. Ο άνδρας συνελήφθη», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις υπηρεσίες της πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι η Μέτε Φρεντέρικσεν είναι «σοκαρισμένη από το περιστατικό».

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ένα περιστατικό που εμπλέκει την πρωθυπουργό, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

«Ένα άτομο συνελήφθη γι’ αυτήν την υπόθεση, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας. Επί του παρόντος, δεν έχουμε άλλα σχόλια ή παρατηρήσεις να κάνουμε», δήλωσε η αστυνομία στην ανακοίνωση που ανάρτησε στο X.

«Οφείλω να πω ότι αυτό αναστατώνει όσους από εμάς είμαστε κοντά της», δήλωσε ο Δανός υπουργός Περιβάλλοντος Μάγκνους Χένικε, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Τέτοιου είδους περιστατικό δεν πρέπει να συμβαίνει στην όμορφη, ασφαλή και ελεύθερη χώρα μας».

Μέτσολα: Αποτρόπαια η επίθεση κατά της πρωθυπουργού

Η επίθεση κατά της πρωθυπουργού της Δανίας είναι «αποτρόπαια» αντέδρασε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, εκτιμώντας ότι «η βία (δεν έχει) θέση στην πολιτική».

Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, τονίζοντας σε μήνυμά του στο Χ ότι «καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη δειλή επίθεση», η οποία σημειώθηκε την ώρα που οι Δανοί ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή για τις ευρωεκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ