Ένας καθολικός ιερέας θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που έχει ακόμη τη δουλειά του, αφού είπε στην εκκλησία του στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι ο υιός του Θεού πέθανε με στύση.

Ο αμερικανός παπάς, Τόμας ΜακΧέιλ, τέθηκε υπό έρευνα, αφού εκφώνησε το «σκληρό» κήρυγμά του το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, μπροστά στους περίπου 100 συγκλονισμένους ενορίτες του στην εκκλησία Our Blessed Lady Immaculate στην κομητεία Durham, όπως ανέφεραν οι «Times».

«Είπε στους ανθρώπους ότι ο Ιησούς πέθανε με στύση», ανέφερε στο ρεπορτάζ ένας εκκλησιαζόμενος.

«Οι πιστοί ήταν συγκλονισμένοι. Υπήρχαν οικογένειες με παιδιά εκεί», συμπληρώνει.

Ο 53χρονος αιδεσιμότατος είπε ότι ο Ιησούς πέθανε με στύση, λόγω της βίαιης μεθόδου εκτέλεσης που τον σκότωσε. «Το αίμα θα είχε κυλήσει στο κάτω μέρος του σώματός του, αφού κρεμόταν στον σταυρό», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Father Thomas McHale has been reprimanded for telling parishioners in Co Durham some unexpected claims about the crucifixion

Posted by The Times and The Sunday Times on Saturday, May 11, 2024

Οι μεταθανάτιες στύσεις είναι συχνές σε πτώματα ανδρών που έχουν πεθάνει από απαγχονισμό ή άλλες μορφές ασφυξίας, όπως συμβαίνει και με τη σταύρωση, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες που επικαλείται η New York Post.

Και ενώ είναι μυστήριο εάν ο Ιησούς βίωσε την ίδια ανθρώπινη αντίδραση, η επισκοπή του Hexham & Newcastle έκρινε ότι η θεωρία του ιερέα ήταν ακατάλληλη για τις λειτουργίες του Πάσχα.

«Λάβαμε μια καταγγελία και διερευνήθηκε σύμφωνα με την πολιτική μας. Η έρευνα ολοκληρώθηκε πολύ πρόσφατα και η καταγγελία έγινε αποδεκτή», δήλωσε στους «Times» εκπρόσωπος της επισκοπής.

Ο πατέρας ΜακΧέιλ παραδέχτηκε ότι τα λόγια του ήταν ακατάλληλα και ζήτησε συγγνώμη. Ακόμη παραμένει στη θέση του ιερέα της ενορίας.