Ένας πατέρας από το Ουισκόνσιν εντοπίστηκε από την κάμερα να παραμερίζει έναν σχολικό επιθεωρητή για να τον εμποδίσει να σφίξει το χέρι της κόρης του κατά τη διάρκεια της αποφοίτησής της από το λύκειο – ένα περιστατικό που κάποιοι λένε ότι φαίνεται να έχει ρατσιστικές αιτίες.

«Αυτή είναι η κόρη μου», ακούστηκε να λέει ο πατέρας, ο οποίος είναι λευκός, καθώς πήδηξε στη σκηνή της αποφοίτησης και παραμέρισε τον επιθεωρητή της σχολικής περιφέρειας «Baraboo», Rainey Briggs, ο οποίος είναι μαύρος, στα τέλη Μαΐου.

«Δεν θέλω να τον αγγίξει», συνέχισε ο πατέρας στα πλάνα καθώς έσπρωχνε τον Briggs στην άκρη – λίγες στιγμές πριν η κόρη του πρόκειται να του σφίξει το χέρι καθώς θα έπαιρνε το απολυτήριό της. Στη συνέχεια ο Briggs ακούστηκε να λέει στον πατέρα να πάρει τα χέρια του από πάνω του, ενώ η κόρη και οι υπόλοιποι στη σκηνή παρακολουθούσαν με ανησυχία και σύγχυση.

Ο πατέρας οδηγήθηκε έξω από το κτίριο και αργότερα κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά. Παραμένει ωστόσο ασαφές τι προκάλεσε το περιστατικό, αναφέρει δημοσίευμα της «New York Post».

«Κανείς δεν θα έπρεπε να υπομένει τέτοιου είδους χυδαία και ρατσιστική συμπεριφορά», έγραψε η πολιτειακή βουλευτής του Ουισκόνσιν, Φραντσέσκα Χονγκ, σε ανάρτηση στο Χ μετά τη δημοσιοποίηση του υλικού. «Ο Δρ Briggs είναι ένας εξαιρετικός επιθεωρητής που νοιάζεται βαθιά για την ευημερία όλων των μαθητών στην περιφέρεια Μπάραμπου», πρόσθεσε.

Το σχολικό συμβούλιο δεν σχολίασε τα κίνητρα του περιστατικού, αλλά σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι δεν υπάρχει χώρος για «απειλητικές, εκφοβιστικές ή σωματικά επιβλαβείς συμπεριφορές εναντίον κανενός στην κοινότητα της σχολικής μας περιφέρειας».

«Το γεγονός ότι αυτός ο ενήλικας αισθάνθηκε ενθαρρυμένος να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο μπροστά σε εκατοντάδες μαθητές και άλλους ενήλικες θα πρέπει να μας προβληματίσει βαθιά όλους- αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή», δήλωσε το εκπαιδευτικό συμβούλιο του «Baraboo».

Το λύκειο Baraboo είχε βρεθεί στο παρελθόν στο επίκεντρο ρατσιστικής διαμάχης το 2018, όταν μια ομάδα τότε μαθητών φωτογραφήθηκε να χαιρετά ναζιστικά κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης.