Με απευθείας προσωπικά μηνύματα επιχείρησαν χάκερς να πάρουν υπό τον έλεγχο τους πολύ γνωστά και δημοφιλή προφίλ, όπως αυτό της Πάρις Χίλτον και του CNN, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του TikTok.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και η κινεζική εταιρεία ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok, περιγράφοντας την απειλή ως «δυνάμει εκμετάλλευση». 

«Συνεργαζόμαστε στενά με το CNN για να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση στον λογαριασμό και να εφαρμόσουμε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουμε τον λογαριασμό τους από εδώ και πέρα. Είμαστε αφοσιωμένοι στη διατήρηση της ακεραιότητας της πλατφόρμας και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για οποιαδήποτε περαιτέρω ύποπτη δραστηριότητα», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο Τζέικ Μουρ, ειδικός τεχνολογίας και σύμβουλος ασφαλείας στην ESET, είπε ότι πρόκειται για έναν τύπο «επίθεσης μηδενικού κλικ», δηλαδή ο χρήστης του TikTok δεν χρειάζεται καν να κάνει κλικ σε κανένα σύνδεσμο στο μήνυμα για να επηρεαστεί. 

Αντίθετα, μόνο το άνοιγμα του επικίνδυνου μηνύματος αναπτύσσει το κακόβουλο λογισμικό.

«Το κακόβουλο λογισμικό μπορούσε να παραχωρήσει πρόσβαση στον χάκερ, παρουσιάζοντας μια νέα αδυναμία του εν λόγω λογισμικού, η οποία προηγουμένως ήταν άγνωστη», είπε ο Μουρ στο MailOnline.