Ένα 5χρονο αγοράκι γεννήθηκε χωρίς αριστερό άκρο και πριν λίγο καιρό απέκτησε το χέρι του Iron Man, ένα προσθετικό μέλος εμπνευσμένο από τον διάσημο σούπερ ήρωα αφού προορίζεται για παιδί.

Ο Jordan Marotta από το Long Island έγινε ο νεότερος άνθρωπος που έλαβε βιονικό μέλος, ανέφερε ο Daniel Green, ορθοπεδικό της εταιρείας Open Bionics που κατασκεύασε το μέλος.

Σύμφωνα με τον γιατρό, τα προσθετικά μέλη δεν δίνονται σε τόσο μικρά παιδιά, γιατί είναι δύσκολο να μάθουν να τα ελέγχουν, ωστόσο ο 5χρονος κρίθηκε αρκετά ώριμος για να λάβει το χέρι.

Η New York Post έγραψε σε δημοσίευμα πως το μέλος αποσπάται και προστίθεται με ευκολία στο σημείο όπου τελειώνει το αριστερό χέρι, γιατί είναι μια «μη επεμβατική διαδικασία». Λειτουργεί με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί 14 ώρες και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να κατασκευαστεί, ενώ ηλεκτρόδια και αισθητήρες ανιχνεύουν τις μυϊκές συσπάσεις, ώστε να ανταποκρίνονται με τις κατάλληλες κινήσεις του χεριού και των δακτύλων.

«Χρειάζεται λίγη δουλειά για να συνηθίσει να το χειρίζεται», είπε η μητέρα του παιδιού, Ashley Marotta, σημειώνοντας πως ο γιος της είναι ιδιαίτερα χαρούμενος το νέο του χέρι, ενώ ο ίδιος ζήτησε να μοιάζει με εκείνο του Iron Man, γιατί είναι ο ήρωας που λατρεύει.