Ένας 73χρονος Βρετανός είναι ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από τις αναταράξεις στη διάρκεια πτήσης της Singapore Airlines, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Σιγκαπούρη.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Daily Mail, για τον Τζόφρι Κίτσεν, πρώην διευθυντή μουσικού θεάτρου. Ο συνταξιούχος πέθανε πιθανότατα από ανακοπή.

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά το περιστατικό, ανάμεσά τους και η σύζυγος του Τζόφρι Κίτσεν, Λίντα.

https://twitter.com/MattWallace888/status/1792934651582972310

Φίλοι του περιγράφουν τον 73χρονο ως «περιπετειώδη» και «πολύ καλό παιδί».

Ο Κίτσεν και η σύζυγός του ταξίδευαν για διακοπές διάρκειας έξι εβδομάδων στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδονησία και την Αυστραλία.

https://twitter.com/nur796530601/status/1792901840188616878

«Ακούγαμε κραυγές, τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα»

Ένας φοιτητής από τη Μαλαισία, που επέβαινε στην πτήση SQ321, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για το χάος, που θα ακολουθούσε μέσα στο αεροπλάνο. Ενώ απέμεναν τρεις ώρες, για να ολοκληρωθεί το ταξίδι από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, ο Ντζαφράν Αζμίρ είπε ότι η αγωνία του κορυφώθηκε όταν το αεροσκάφος Boeing 777-300R άρχισε να γέρνει προς τα επάνω και στη συνέχεια να τρέμει.

Ο 28χρονος έκανε κουράγιο και έλεγξε αν φορούσε τη ζώνη του. Τη φορούσε. «Πολλοί από τους άλλους επιβάτες την είχαν λύσει», είπε.

«Ξαφνικά, έγινε μια πολύ απότομη πτώση και όσοι κάθονταν χωρίς να φορούν ζώνη εκτοξεύτηκαν προς το ταβάνι. Κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στον χώρο των αποσκευών από πάνω, προκαλώντας βαθουλώματα, χτύπησαν στα σημεία όπου βρίσκονται τα φώτα και οι μάσκες και τα έσπασαν», αφηγήθηκε ο Αζμίρ.

«Οι άνθρωποι έπεσαν κάτω, το κινητό μου ξέφυγε από τα χέρια και πέταξε δύο σειρές προς τα πλάγια, τα παπούτσια του κόσμου πετούσαν τριγύρω», πρόσθεσε.

«Το πλήρωμα και όσοι βρίσκονταν μέσα στις τουαλέτες τραυματίστηκαν σοβαρά. Τους βρήκαμε πεσμένους κάτω, να μην μπορούν να σηκωθούν. Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι», συνέχισε ο Αζμίρ.

Ο κυβερνήτης τους ενημέρωσε ότι το αεροπλάνο θα προσγειωνόταν εκτάκτως στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

https://twitter.com/CCarrizosaC/status/1792871891339760038

«Δεν νομίζω ότι είχαν αντιληφθεί πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα», είπε ο Αζμίρ.