Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το εσωτερικό του αεροσκάφους της Singapore Airlines, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Σιγκαπούρη και έπεσε σε ισχυρές αναταράξεις, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι 30 να τραυματιστούν.

Οι 211 επιβάτες της πτήσης έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη, καθώς το αεροπλάνο άρχισε να κλυδωνίζεται έντονα.

Στις τρομακτικές εικόνες φαίνονται κάποια από τα ντουλάπια αποσκευών του αεροπλάνου, που βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, να έχουν υποστεί ζημιές, ενώ άλλα έχουν ανοίξει από τους δυνατούς κραδασμούς, την ώρα που ο πιλότος ανακοινώνει την αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόκ.

Σε άλλο βίντεο μπορείτε να δείτε ότι τίποτα δεν έχει μείνει στη θέση του στο εσωτερικό του αεροπλάνου, κάτι που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πόσο έντονες ήταν οι αναταράξεις για τους επιβάτες.

Το χρονικό

Το πρωί της Τρίτης (21/05) ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 άλλοι τραυματίστηκαν σε πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, ύστερα από έντονες αναταράξεις.

Το Boeing 777-300ER με προορισμό τη Σιγκαπούρη εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το BBC.

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, όπως ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού», σημείωσε.

Οι αναταράξεις είναι κάτι συνηθισμένο στις πτήσεις, ωστόσο σοβαρά περιστατικά όπως αυτό είναι σπάνια. Σύμφωνα με το BBC, μερικές φορές μπορεί να προβλεφθεί μια τέτοια κατάσταση και είναι γνωστό ότι οι πιλότοι επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ασυρμάτου, για να δώσουν προειδοποιήσεις. Μπορεί, όμως, οι αναταράξεις να εμφανιστούν από το πουθενά. Αν και πρόκειται για ένα καιρικό φαινόμενο, μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Η ανακοίνωση της Singapore Airlines

Σε ανακοίνωσή της η Singapore Airlines αναφέρει:

«Η πτήση #SQ321 της Singapore Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λονδίνο (Heathrow) προς Σιγκαπούρη στις 20 Μαΐου 2024, παρουσίασε σοβαρές αναταράξεις κατά τη διαδρομή. Το αεροσκάφος εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα στις 21 Μαΐου 2024.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και ένας νεκρός στο Boeing 777-300ER.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος.

Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού.

Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην Ταϊλάνδη για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας και στέλνουμε μια ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί».