Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, καθώς το ελικόπτερο του συνετρίβη εν μέσω έντονων καιρικών συνθηκών κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Τα ΜΜΕ του Ιράν ανέφεραν πως υπήρξε «δύσκολη προσγείωση» και ξεκίνησαν να μεταδίδουν προσευχές, χωρίς να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης, στο ελικόπτερο επέβαινε και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Μάλιστα, το πρακτορείο Fars διέψευσε την πτώση του ελικοπτέρου, όμως στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφία από το σημείο των ερευνών, γράφοντας στη λεζάντα:

«Η έρευνα διεξάγεται στα δάση του Arsbaran στην περιοχή Pir Dawood έως την περιοχή του ορυχείου χαλκού Sangun. Η εξεταζόμενη περιοχή βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν και στην πόλη Warzghan και περιλαμβάνει ορεινά, ομιχλώδη, βροχερά και δυσπρόσιτα δάση».

Η φωτογραφία με το σημείο των ερευνών:

Επίσης, στην πλατφόρμα Χ δημοσιεύτηκε βίντεο με τους διασώστες να ψάχνουν σε δυσπρόσιτα δάση εν μέσω ισχυρής καταιγίδας που πλήττει την περιοχή και δυσχεραίνει σημαντικά τις έρευνες.

Μειώνονται οι ελπίδες

Αξιωματούχος του Ιράν μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters, καθώς επίσημα το ιρανικό κράτος τηρεί σιγή ιχθύος για την τύχη του 63χρονου Ραϊσί και του 60χρονου υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

«Ακόμη αισιοδοξούμε, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές», τόνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Έπειτα, πρόσθεσε πως η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις διάσωσης, με αποτέλεσμα να εντείνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοούμενων.