Ένας άνδρας άρπαξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και συνδύασε την υγεία του με εκείνη του σκύλου του, αφού αποφάσισε να βάλει δόντια στην κλινική που χειρουργήθηκε το ζώο, με αποτέλεσμα να εξοικονομήσει 35.000 ευρώ.

Ο 35χρονος Frankie Lomo από τη Βρετανία είχε ταξιδέψει στην Αττάλεια της Τουρκίας για να βάλει τα «τουρκικά δόντια», μια οδοντιατρική τάση με χαμηλό κόστος που υπόσχεται ότι θα χαρίσει ένα λαμπερό λευκό χαμόγελο.

Τότε, περιπλανώμενος στην τουρκική πόλη συνάντησε ένα αδέσποτο κανίς που έπαθε επιληπτική κρίση και το πήγε στην πρώτη κλινική που βρήκε. Εκεί, οι γιατροί προχώρησαν σε εγχείρηση και ταυτόχρονα πρότειναν στον άνδρα να προχωρήσουν στην οδοντιατρική επέμβαση που επιθυμούσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, χιλιάδες Βρετανοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Τουρκία για να υποβληθούν σε αισθητικές επεμβάσεις, επειδή είναι πιο φθηνές σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι, οι Τούρκοι γιατροί προσφέρουν σε χαμηλό κόστος διάφορες ιατρικές υπηρεσίες που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, όπως στην περίπτωση του Frankie που η κλινική πρότεινε επέμβαση στα δόντια και παράλληλα φρόντισε τον σκύλο του.

Ο άνδρας λοιπόν, έφτιαξε τα δόντια του, αλλά και εγχείρησε τον σκύλο που υιοθέτησε στη συνέχεια, υποστηρίζοντας ότι ξόδεψε σχεδόν 7.000 ευρώ, τη στιγμή που στη Βρετανία θα έδινε 42.000 ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Εντούτοις, οι Βρετανοί γιατροί προειδοποιούν για τα φθηνά ιατρικά πακέτα της Τουρκίας, τονίζοντας ότι πολλές φορές δεν τηρείται το ιατρικό πρωτόκολλο και σημείωσαν πως δεν πρέπει να λαμβάνονται διαφορετικές ιατρικές υπηρεσίες από την ίδια κλινική, γιατί ο κάθε ειδικός δεν είναι ικανός για όλες τις ιατρικές πράξεις.