Ένα βρέφος γεννήθηκε με μια τεράστια κύστη που καλύπτει όλο το χέρι του, καθώς έχει το μέγεθος ανανά και ζυγίζει περίπου 1 κιλό, ενώ ασκεί τέτοια πίεση στο σώμα, ώστε να προκαλεί αφόρητους πόνους στη σπονδυλική στήλη.
Η Jessi Campbell από την Αυστραλία που είναι πλέον 2 ετών διαγνώστηκε με λεμφική δυσπλασία πριν από τη γέννηση της, μια πάθηση που τα λεμφαγγεία σχηματίζονται ανώμαλα και οι γιατροί νόμιζαν πως θα ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμη. Ωστόσο, στη γέννα κόντεψε να πεθάνει από επιπλοκές και μάλιστα η μητέρα της Amara έχασε τόσο αίμα, που χρειάστηκε τρεις μέρες για να συνέλθει.
Στη συνέχεια, η μικρή διαγνώστηκε με σύνδρομο Kippel-Trelauney, που δημιουργεί κιρσούς και υπερτροφία στο ένα άκρο. Έτσι, ολόκληρο το αριστερό της χέρι μοιάζει σαν να είναι πρησμένο, από τον ώμο μέχρι και τα δάχτυλα, ανέφερε η Mirror σε σχετικό δημοσίευμα.
«Ο όγκος της ήταν μεγαλύτερος από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο πατέρας της Jonathan, με τη μητέρα του παιδιού να προσθέτει πως «πάθαμε σοκ. Δεν φοβηθήκαμε μόνο για την υγεία της, αλλά και για τις επιπτώσεις που θα είχε στη ζωή της, ακόμη και τις κοινωνικές».
Προβλήματα και θεραπεία
Η μικρή μόλις μεγάλωσε λίγο ξεκίνησε να υποβάλλεται σε σκληροθεραπεία, όπου ένα διάλυμα εγχέεται στις φλέβες για να μειώσει την κύστη, μέχρι να εξαφανιστεί πλήρως. Παράλληλα, υποβάλλεται σε υδροθεραπεία, φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία.
Οι γιατροί εκτιμούν πως η κύστη θα συρρικνωθεί μέχρι να πάει στο σχολείο, όμως οι γονείς της ανησυχούν ιδιαίτερα, ειδικά από τη στιγμή που αντιμετωπίζει σωματικά και κοινωνικά προβλήματα.
«Δεν μπορεί να περπατήσει σωστά, γιατί το βάρος της κύστης πιέζει τη σπονδυλική της στήλη. Πριν λίγο καιρό, έκλαιγε από τους αφόρητους πόνους», είπε η μητέρα της.
Επίσης, σημείωσε πως το βάρος του χεριού αλλάζει σχεδόν κάθε μέρα λόγω της κίνησης του υγρού, με αποτέλεσμα μερικές φορές να φουσκώνει ή ξεφουσκώνει λιγότερο, κάτι που επηρεάζει την κίνηση της Jessi.
Πλέον, οι γονείς ακολουθούν τις θεραπείες και στηρίζουν την κόρη τους, ενώ προσπαθούν να την προστατεύσουν από κακεντρεχή σχόλια, ειδικά όταν βγαίνουν βόλτα στο πάρκο, καθώς πολλοί γονείς ειρωνεύονται το παιδί τους ή το βρίζουν ως «αηδιαστικό», λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.