«Μπεν Άλι, φύγε» και «Σ’ ευχαριστούμε, αλλά ως εδώ» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη σημερινή μαζική διαδήλωση 5.000 περίπου πολιτών, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας. Οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση παραίτηση του προέδρου Ζίνε αλ-Αμπιντίν Μπεν Άλι, ο οποίος είπε χθες σε τηλεοπτική διάγγελμά του ότι θα παραιτηθεί το 2014.

Οι διαδηλωτές φώναζαν επίσης συνθήματα καταγγέλλοντας το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο χαρακτήρισαν «υπουργείο τρομοκρατίας».

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από τα πυρά της οποίας έχουν σκοτωθεί δεκάδες διαδηλωτές από τότε που άρχισαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, στα μέσα Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα θύματα ήταν 66 ως χθες.

Μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκε και η δικηγόρος Ράντια Νασράουι, για να ζητήσει εξηγήσεις για την τύχη του συζύγου της Χάμα Χαμάμι, ηγέτη του απαγορευμένου Κομμουνιστικού Κόμματος των Εργατών της Τυνησίας.

«Θέλουμε πράξεις και όχι λόγια», δήλωσε η Ράντια Νασράουι και τόνισε ότι δεν έχει κανένα νέο για το σύζυγό της, ο οποίος συνελήφθη προχθές.