Ένα δάγκωμα από την πιο επικίνδυνη αράχνη της Βρετανίας, όπως αυτή χαρακτηρίστηκε, άφησε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι καλυμμένο κυριολεκτικά από την κορυφή ως τα νύχια με εξανθήματα. Σαν να μην έφτανε αυτό, το παιδί σταμάτησε να μπορεί να περπατάει. Η Lily Hodgson, 5 ετών, δεν ήξερε ότι την είχε δαγκώσει το συγκεκριμένο έντομο, όταν είπε στη μαμά της ότι πονούσε ο αστράγαλος της και ως εκ τούτου και στο περπάτημα.
Μέχρι να κοιμηθεί, το πρόσωπό της την φαγούριζε και έτσι οι γονείς της, νομίζοντας ότι έχει κάποια αλλεργική αντίδραση στο φαγητό, της έδωσαν αντιισταμινικά. Αργότερα εκείνο το βράδυ, όμως, η μαμά του παιδιού, Genna Hunt, βρήκε την κόρη της καλυμμένη από εξανθήματα. «Ξύπνησα στις 3 το πρωί καθώς ένιωθα τη Λίλι ζεστή δίπλα μου. Άναψα το φως και πήγα να ουρλιάξω όταν αντίκρισα το πρόσωπό της» είπε η γυναίκα. «Την ξύπνησα και είδα πως ήταν καλυμμένη από αυτό το περίεργο εξάνθημα κυριολεκτικά από το κεφάλι μέχρι τα νύχια» είπε η μαμά του κοριτσιού.
Όπως είπε η μητέρα του κοριτσιού, το χειρότερο ήταν πως μέσα σε 24 ώρες το εξάνθημα είχε εξαπλωθεί σε όλο της το σώμα, από τα μαλλιά της μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών της. «Ο αστράγαλός της πονούσε την επόμενη μέρα και αρνιόταν να περπατήσει». Το πρωί, η Genna, 34 ετών, πήγε τη Lily στο τοπικό τους φαρμακείο στο Eastleigh του Hampshire.
«Απλώς υπέθεσα ότι ήταν τροφική αλλεργία και θα υποχωρούσε σύντομα» είπε.
«Ο φαρμακοποιός μας πήγε σε ένα μικρό δωμάτιο και κοίταξε και έκανε μερικές ερωτήσεις. Ανέφερα ότι πονούσε ο αστράγαλός της. Τότε ο φαρμακοποιός της είπε ότι υποψιαζόταν πως επρόκειτο για αντίδραση δαγκώματος παρά για τροφική αλλεργία και ότι θα ήθελε να τη δει ένας γιατρός επειγόντως». Η Genna συνέχισε: «Μας πήγαν σε ένα δωμάτιο με έναν εφημερεύοντα νοσηλευτή. Αυτός έβγαλε έναν μεγεθυντικό φακό και επιβεβαίωσε: “Ναι, είναι ένα δάγκωμα ψεύτικης χήρας αράχνης“. Είπε ότι δεν είχε δει πολλές περιπτώσεις που είχαν μια αντίδραση όπως της Λίλι παλαιότερα.
Η ψεύτικη χήρα θεωρείται ευρέως ως η πιο επικίνδυνη αράχνη που αναπαράγεται στη Βρετανία, σύμφωνα με έγγραφο του 2020 του Clive Hambler, ζωολόγου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Γνωστές ως Steatoda nobilis, πιστεύεται ότι έφτασαν από τα Κανάρια Νησιά σε κουτιά μπανάνας στα τέλη του 1800 πριν εξαπλωθούν σιγά σιγά προς τα βόρεια, σύμφωνα με τη «Daily Mail».
«Δεν έχουμε ιδέα πότε δέχτηκε το τσίμπημα ή τι έκανε εκείνη τη στιγμή. Εκείνη την ημέρα ήταν στους γονείς μου και έπαιζε σε εσωτερικό χώρο. Περπάτησε τρία λεπτά με τα πόδια μέχρι το σπίτι μας και στη συνέχεια έπαιξε σε εσωτερικό χώρο στο σπίτι μας», είπε η μητέρα του κοριτσιού.
«Η Lily έπαιρνε ήδη αντιβιοτικά και αντιισταμινικά για αμυγδαλίτιδα και λοιμώξεις των αυτιών, οπότε μας είπαν να συνεχίσουμε με αυτά, καθώς αυτά θα μας είχε συνταγογραφήσει ούτως ή άλλως. Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν η αντίδραση αν η Lily δεν έπαιρνε ήδη αντιβιοτικά και αντιισταμινικά. Θα ήταν πολύ χειρότερη;».
Παρά τη φαγούρα και κάποια δυσκολία στο περπάτημα, η Lily τα κατάφερε μια χαρά. Τα εξανθήματά της υποχώρησαν ύστερα από τέσσερις ημέρες και είναι κυρίως απογοητευμένη που το τσίμπημα δεν της χάρισε υπερδυνάμεις «όπως ο Spider-Man».
«Ειλικρινά, αν έχετε οποιοδήποτε είδος εξανθήματος, ειδικά ένα όπως της Lily, τότε σας παρακαλούμε να το εξετάσετε λέει η κα Χαντ. «Οι φαρμακοποιοί εκπαιδεύονται στα εξανθήματα και είναι διαθέσιμοι να τα δουν εντός φαρμακείου». Παρά την κακή τους φήμη, οι «ψεύτικες χήρες» είναι απίθανο να επιτεθούν εκτός εάν προκληθούν ή παγιδευτούν ανάμεσα στα ρούχα και το δέρμα.