Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αιτής υπέγραψαν την Τρίτη συμφωνία με νοτιοκορεάτικη εταιρία του υφαντουργικού τομέα, για την κατασκευή βιομηχανικού πάρκου στη σεισμόπληκτη Αιτή, σε ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά προγράμματα στη φτωχή χώρα της Καραιβικής. Η συμφωνία με την νοτιοκορεάτικη εμπορική εταιρία Σαε-Α στηρίζεται επίσης από αμερικανική επενδυτική τράπεζα και προσβλέπει στην εμφύσηση νέας πνοής στίς Αιτινές υφαντουργικές εξαγωγές αλλά και στην εύθραυστη οικονομία της βαριά πληγωμένης από το σεισμό χώρας, πριν από έναν χρόνο.

Η φτωχότερη χώρα του Δυτικού Ημισφαιρίου,που παλεύει να συνέλθει από την καταστροφή της 12ης Ιανουαρίου του 2010 με την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας,προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια, για την ανοικοδόμηση του τόπου αλλά και της εξαρτώμενης από την ξένη βοήθεια, εθνικής οικονομίας.

Η συμφωνία για το πλάνο κατασκευής του πάρκου που υπογράφτηκε στο Πορτ-ο-Πρενς προβλέπει ως τόπο υλοποίησης του σχεδίου περιοχή στο νότιο τμήμα του νησιού και αποσκοπεί στη διείσδυση στον κλάδο των κατασκευαστών υφασμάτων, που μπορούν να επωφεληθούν από την επέκταση της ελευθέρας φόρων ζώνης,στην αμερικανική αγορά ρουχισμού. Η νοτιοκορεάτικη εταιρία αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 20.000 νέες θέσεις εργασίας και να γίνει έτσι ο μεγαλύτερος εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα της Αιτής.