Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο πατέρας της 9χρονης Έμιλι που είχε απαγάγει η Χαμάς, καθώς επανενώθηκαν μετά την απελευθέρωση της, με τον ίδιο να περιγράφει την απότομη αλλαγή στο παιδί του λόγω της αιχμαλωσίας.

Ο Thomas Hand που έκανε αίσθηση όταν απήχθη η κόρη του δηλώνοντας λόγω λανθασμένων πληροφοριών πως «χαμογέλασα όταν έμαθα ότι η κόρη μου είναι νεκρή», είπε ότι η κόρη του ξέσπασε σε κλάματα και την πήρε μια μεγάλη αγκαλιά, όταν την αντίκρισε για πρώτη φορά μετά την 7η Οκτωβρίου.

Ωστόσο, πρόσεξε ότι το πρόσωπο της άλλαξε και έγινε «πιο κοφτό σαν το δικό του», ενώ ψιθύριζε και δεν μιλούσε δυνατά, γιατί είχε συνηθίσει να επικοινωνεί με αυτό τον τρόπο, λόγω εντολών της Χαμάς, όσο διάστημα είχε απαχθεί.

«Το πιο σοκαριστικό, ήταν ότι απλά ψιθύριζε, δεν μπορούσες να την ακούσεις. Έπρεπε να βάλω το αυτί μου στα χείλη της. Είχε μάθει να μην κάνει θόρυβο», είπε χαρακτηριστικά ο άνδρας στο CNN.

Επίσης, ανέφερε ότι ήθελε να κάνει πολλές ερωτήσεις, όμως τόνισε ότι «μόνο όταν είναι έτοιμη, θα μας πει αναλυτικά όσα πέρασε».

Σημειώνεται, ότι η Έμιλι απήχθη στις 7 Οκτωβρίου κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και η μικρή βρισκόταν στο πάρτι μιας φίλης της. Οι ένοπλοι απήγαγαν την ίδια, την φίλη της και την μητέρα της δεύτερης. Ωστόσο, αφέθησαν ελεύθερα μόνο τα κορίτσια, ενώ η γυναίκα βρίσκεται ακόμη όμηρος στη Γάζα.