Με την ένοπλη σύρραξη στην Λωρίδα της Γάζας να κλιμακώνεται, οι Ισραηλινοί πολίτες συντρέχουν για να βοηθήσουν τους στρατιώτες της χώρας και μεταξύ τους βρίσκονται και πολλοί celebrities.

Η Netta, νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2018, από την αρχή των εχθροπραξιών μετά από την ξαφνική επίθεση της Χαμάς, εκμεταλλεύτηκε τη φήμη της και την πλατφόρμα της προκειμένου να ενημερώσει τους συμπολίτες της για τις εκστρατείες βοήθειας και αλληλεγγύης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε σταθερή βάση «ποστάρει» τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις οργανισμών που βοηθούν εκείνους που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη αυτή την στιγμή.

Στο μεταξύ, η ίδια μαζί με τον πατέρα της επισκέφθηκαν σημείο συγκέντρωσης βασικών ειδών και τροφίμων που παραδίδονται σε στρατιώτες για να ανεφοδιαστούν ταχύτερα. Η Netta παρέδωσε τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε από δωρεές πολιτών του Ισραήλ. Επίσης, φωτογραφήθηκε με τους στρατιώτες που την ευχαρίστησαν για τη βοήθεια, αλλά και για την εκστρατεία ενημέρωσης που κάνει μέσω των social media.

Οι δραματικές αναρτήσεις

Λίγη ώρα μετά την αρχική επίθεση της Χαμάς που έπιασε στον… ύπνο τον Ισραηλινό στρατό, η Netta με αναρτήσεις στην σελίδα της στο Instagram είχε επιχειρήσει να περιγράψει τις δραματικές στιγμές που ζούσαν οι κάτοικοι του Ισραήλ, ενώ ευχαρίστησε και τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη δημόσια στήριξή του προς τη χώρα της και την καταδίκη των «τρομοκρατών της Χαμάς».

«Ευχαριστούμε Τζο Μπάιντεν. Προσπαθώ να βρω τη δύναμη να σας εξηγήσω τι συμβαίνει εδώ πέρα», ανέφερε και συνέχισε:«Είναι πολύ σημαντικό, οι άνθρωποι να ξέρουν πραγματικά τι πραγματικά συμβαίνει εδώ. Μέχρι τώρα, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί, χιλιάδες έχουν τραυματιστεί. Άνθρωποι, δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι, κρατούνται όμηροι, γυναίκες παιδιά, και στρατιώτες έχουν κρατηθεί όμηροι με τη βία. Άλλοι ψάχνουν τους αγαπημένους τους…».