Eύλογα θα αναρωτηθήκατε «για ποιο λόγο να μην αποθηκεύω ό,τι θέλω στο μπάνιο αφού με βολεύει;» H απάντηση είναι πώς το περιβάλλον στο μπάνιο είναι πολύ συχνά ζεστό και γεμάτο υγρασία κάτι που επηρεάζει αρνητικά πολλά πράγματα για τα οποία δεν αποτελεί κατάλληλη συνθήκη αποθήκευσης.

Μπορεί στο μπάνιο να υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι, ωστόσο ως δωμάτιο δεν κάνει για όλα τα αντικείμενα, παρόλο που μπορεί να είναι πράγματα τα οποία πράγματι χρησιμοποιείτε στο λουτρό. Αν επιμείνετε να τα διατηρείτε εκεί, τότε το πιθανότερο είναι να αλλοιωθούν και να σας είναι άχρηστα. Πάμε να δούμε ποια αντικείμενα δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο λουτρό σας και ίσως εκπλαγείτε:

Φάρμακα

Σε αμέτρητες ταινίες έχουμε δει τη σκηνή που ο ήρωας ή η ηρωίδα ανοίγουν το ντουλαπάκι του μπάνιου, ανοίγουν το κουτί με τα χάπια και παίρνουν μερικά από αυτά. Ε αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβαίνει μόνο στα έργα, καθώς το μπάνιο δεν είναι σωστός χώρος αποθήκευσης φαρμάκωςν καθώς δεν υπάρχει σταθερή θερμοκρασία ενώ επιπλέον υπάρχει και πολλή υγρασία και θα αλλοιωθούν.

Κοσμήματα

Αν αφήνετε για πολύ καιρό τα κοσμήματά σας στο μπάνιο τα αφήνετε εκτεθειμμένα σε έναν από τους χειρότερους εχθρούς τους που είναι η υγρασία. Σύντομα θα τα δείτε να διαβρώνονται, να μαυρίζουν ή να θαμπώνουν ακόμη κι αν είναι χρυσά. Το μπάνιο είναι ο χειρότερος χώρος για να τα αποθηκεύσετε.

Καλλυντικά

Τα καλλυντικά και τα βερνίκια νυχιών για να διατηρηθούν πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου αν όχι στην ψύξη όπως κάνουν οι beauty addicts. Στο μπάνιο σας δεν υπάρχει ιδανική θερμοκρασία και όπως είπαμε και πιο πάνω επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας είναι η υγρασία. Το ίδιο ισχύει και για τα αρώματά σας που οι συνθήκες οι οποίες περιγράψαμε πιο πάνω θα επιταχύνουν τη διαδικασία της οξείδωσης, πράγμα που σημαίνει πως θα ξεθυμάνει η μυρωδιά τους.

Πετσέτες

Στο μπάνιο καλό είναι να βρίσκονται μόνο οι πετσέτες τις οποίες θα χρησιμοποιείτε και όχι όσες είναι καθαρές και προορίζονται για μελλοντική χρήση. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει μούχλα στα πανιά.

Ηλεκτρονικές συσκευές

Αν θέλετε να ακούτε μουσική έχοντας μαζί σας στο μπάνιο ένα ραδιόφωνο ή ένα ηχείο με bluetooth τότε πρέπει να είστε σίγουροι πως είναι αδιάβροχα ώσστε να μην χαλάσει επειδή θα περάσει μέσα υγρασία. Επιπλέον οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί κατά λάθος να προκαλέσουν μια ηλεκτροπληξία αν πέσουν αναμμένες μέσα στο νερό κατά λάθος και ειδικά αν στο σπίτι διαμένουν μικρά παιδιά.

Βιβλία

Αν είστε old school τύπος και περνάτε το χρόνο σας στη λεκάνη διαβάζοντας και όχι σκρολάροντας στο κινητό σας, τότε μην αφήνετε τα βιβλία σας μέσα στο μπάνιο καθώς η υγρασία θα τα καταστρέψει. Πάρτε το μαζί σας για όση ώρα θα το χρειαστείτε και στη συνέχεια αποθηκεύστε τα σε ένα δωμάτιο με κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

Ξυραφάκια

Στο μπάνιο πρέπει να έχετε μόνο τα ξυραφάκια που χρησιμοποιείτε στην παρούσα φάση και όχι όσα προορίζονται για μελλοντική χρήση καθώς αν οι λεπίδες τους είναι εκτεθειμένες στην υγρασία θα σκουριάσουν και θα αχρηστευθούν.