Μήπως έχετε βαρεθεί τη διακόσμηση του σπιτιού σας αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για κάτι τέτοιο; Μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την εικόνα του χώρου σας με λίγα χρήματα προσθέτοντας μονάχα ένα ή λίγα αντικείμενα τα οποία έχουν την ιδιότητα να αναμορφώνουν το υπάρχον ντεκόρ.

Ακολουθεί μια λίστα από αντικείμενα τα οποία αγαπούν οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων καθώς η προσθήκη τους σε ένα δωμάτιο έχει την ιδιότητα να το μεταμορφώσει προς το καλύτερο και εσείς μπορείτε να επιλέξετε αυτό ή αυτά που θα ταιριάξουν στο χώρο που θέλετε να ανακαινίσετε.

Ένα ιδιαίτερο φωτιστικό

Ο φωτισμός έχει τη δυνατότητα να αλλάξει εντελώς την ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο και ένα φωτιστικό δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβό για να έχει ενδιαφέρων και έξυπνο σχεδιασμό. Μπορείτε να βρείτε οικονομικές λύσεις καθώς και ιδιαίτερους λαμπτήρες που θα κάνουν το χώρο να δείξει εντελώς διαφορετικός από πριν. Σκεφτείτε και την περίπτωση ενός vintage λαμπατέρ. Το πιθανότερο είναι πως θα σας δικαιώσει.

Ένα μεγάλο φυτό

Μπορείτε να προσθέσετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου αρκετά μεγάλο αν πρόκειται να είναι μόνο του ή ένα συνδυασμό από μικρότερα φυτά για να δημιουργήσετε μια σύνθεση που θα προσφέρει μια ζεν πινελιά στη διακόσμησή σας. Δώστε βάση και στα κασπώ που θα τοποθετήσετε τις γλάστρες για να έχετε ακόμη πιο προσεγμένο αποτέλεσμα. Αν δεν είστε καλοί στο να περιποιείστε τα αληθινά φυτά, τότε επιλέξτε τη λύση των ψεύτικων- η πράσινη ενέργειά τους και πάλι θα πλημμυρίσει το χώρο.

Διακοσμητικά καλάθια

Αυτή είναι μια λύση που συνδυάζει τη διακόσμηση με τη λειτουργικότητα καθώς μέσα στα καλάθια μπορείτε να αποθηκεύσετε αντικείμενα ή να βάλετε άλλα διακοσμητικά δημιουργώντας μικρές συνθέσεις. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού: Στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο, ακόμη και στο μπάνιο και θα δείτε ότι θα αναρωτιέστε πώς ζούσατε πριν χωρίς αυτά.

Ένα όμορφο βάζο

Τοποθετήστε ένα ή περισσότερα εντυπωσιακά μεγάλα βάζα στο σπίτι και γεμίστε τα με φρέσκα λουλούδια. Εκτός από το ότι θα ομορφύνει το δωμάτιο, θα φτιάξει και η διάθεσή σας. Για πιο έντονο αποτέλεσμα, διαλέξτε βάζα με ζωηρά χρώματα ειδικά αν οι χρωματισμοί είναι γενικά ουδέτεροι. Το μόνο που επιβάλλεται να προσέξετε είναι να μην το αφήνετε ποτέ άδειο καθώς σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι ένα άδειο βάζο συμβολίζει την ανέχεια και διαρρέει αρνητική ενέργεια στο χώρο.

Ριχτάρια

Κι εδώ θα έχετε διπλό όφελος καθώς ένα ριχτάρι και θα προστατεύσει τον καναπέ σας και θα αλλάξει εντελώς την εικόνα του. Για το χειμώνα επιλέξτε ένα ζεστό ύφασμα σε σκούρες αποχρώσεις και προσθέστε μαξιλάρια ενώ για το καλοκαίρι αλλάξτε το ύφασμα σε ένα πιο ελαφρύ και χρωματιστό.

Αρωματικά κεριά

Πολυχρηστικά και τα κεριά, μπορούν να αλλάξουν το ύφος ενός χώρου σε πιο σοφιστικέ όταν είναι σβηστά και σε πιο ρομαντικό όταν είναι αναμμένα. Τοποθετήστε τα μόνα μέσα σε δίσκους αν είναι μεγάλα ή πολλά μαζί αν είναι μικρότερα και προσθέστε ποτ πουρί από αποξηραμένα λουλούδια. Επιλέξτε επίσης βάσεις για κεριά ή κηροπήγια που θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τη διακόσμησή σας. Όταν τα ανάψετε θα έχετε ένα ακόμη όφελος από αυτά καθώς θα προστεθεί και η ωραία μυρωδιά στο δωμάτιο.

Έργα τέχνης

Ένα έργο τέχνης είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση και εκφράζει το γούστο και την προσωπικότητά σας. Ένας πίνακας, μια γκραβούρα, ένα αγαλματίδιο ή ένα οποιοδήποτε άλλο έργο τέχνης δεν είναι απαραίτητα ακριβό. Μπορείτε να βρείτε δημιουργίες τέχνης σε προσιτές τιμές ωστόσο εδώ δε χωρούν συμβουλές καθώς μόνοι σας θα επιλέξετε τα αντικείμενα που σας αρέσουν και σας προκαλεί ευχαρίστηση να τα βλέπετε στο χώρο σας. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δώσουν περισσότερο από κάθε τι άλλο την προσωπική σας σφραγίδα στο σπίτι.

Οι καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι χρηστικοί και διακοσμητικοί. Προσδίδουν πολυτέλεια σε κάθε χώρο, τον κάνουν να δείχνει μεγαλύτερος και φυσικά σας επιτρέπουν να τσεκάρετε την εμφάνισή σας ανά πάσα στιγμή. Πλέον μπορείτε να δημιουργήσετε και συνθέσεις από πολλούς καθρέπτες στον τοίχο σας ή να τους συνδυάσετε με άλλα αντικείμενα κάνοντας clustering στο οποίο έχουμε αναφερθεί σε άλλο άρθρο. Το μόνο δωμάτιο στο οποίο δεν ταιριάζει ένας καθρέπτης να ξέρετε πως είναι η κουζίνα. Οπουδήποτε αλλού μην τους φοβηθείτε καθόλου.