To πιο σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση κάθε γωνίας του σπιτιού μας είναι το προσωπικό μας γούστο. Ακόμα και τον καλύτερο διακοσμητή να φέρουμε, όσα χρήματα κι αν διαθέσουμε, αν το ντεκόρ δεν εκφράζει τις προτιμήσεις και την προσωπικότητά μας, δεν θα νιώσουμε ποτέ καλά.
Από εκεί και πέρα, καλό είναι να ακούμε και να ακολουθούμε κάποιες από τις συμβουλές των ειδικών υιοθετώντας εκείνες που μας ταιριάζουν και πιστεύουμε πως θα αλλάξουν προς το καλύτερο τη διακόσμηση του σπιτιού και την ποιότητα της ζωής μας.
Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τα τέσσερα πιο συχνά και βασικά λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, ενός δωματίου που πρέπει να βγάζει ηρεμία και χαλάρωση:
1.# Μην σετάρετε τα κομοδίνα και τη σιφονιέρα, είναι βαρετό. Το ότι τα κομοδίνα είναι δύο δεν τα κάνει παπούτσια να πρέπει να είναι ίδια. Βάλτε φαντασία και επιλέξτε δυο διαφορετικά κομοδίνα τα οποία ωστόσο να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα έπιπλα του υπνοδωματίου αλλά με ένα twist. Επίσης, ο κάθε άνθρωπος, αν το καλοσκεφτείτε, χρειάζεται διαφορετικό κομοδίνο, καθώς άλλοι το υπερφορτώνουν με πολλά αναγκαία κατά τη γνώμη τους πράγματα και άλλοι έχουν μόνο τα βασικά.
2.# Μην βάφετε την κρεβατοκάμαρα με έντονες αποχρώσεις. Τα ζωηρά χρώματα δεν μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε. Επιλέξτε αποχρώσεις ήπιες, παστέλ και ανοιχτές, για να μπορέσετε να δημιουργήσετε έναν χώρο ηρεμίας. Κρατήστε το κόκκινο, το πράσινο και το κίτρινο για άλλα δωμάτια στα οποία θα θέλετε να δώσετε ένταση και ζωντάνια. Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι ησυχαστήριο.
3.#Όσο ανατρεπτικό κι αν ακούγεται, μην στρώνετε αυτά τα σετ με τα τρία χαλιά γύρω από το κρεβάτι. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δείχνουν φτωχά και κάπως μίζερα. Αν οπωσδήποτε θέλετε τρία χαλιά δεξιά, αριστερά και μπροστά από το κρεβάτι, τουλάχιστον βάλτε διαδρόμους με μεγάλο μήκος. Το ιδανικό ωστόσο, αν βέβαια το επιτρέπει και ο χώρος, είναι να στρώσετε ένα μεγάλο χαλί κάτω από το κρεβάτι που θα βγαίνει και έξω. Μην ανησυχείτε, θα μπορείτε να το καθαρίσετε αν αυτό σας αγχώνει.
4#. Μην χρησιμοποιείτε λευκό και δυνατό φωτισμό στην κρεβατοκάμαρά σας αλλά χαμηλό και όσο το δυνατόν πιο κίτρινο φως. Προτιμήστε τα πορτατίφ ή ένα φωτιστικό με ντίμερ, για να ελέγχετε την ένταση. Όσο για το κρεμαστό φωτιστικό, επιλέξτε κάποιο με σκούρο αμπαζούρ, για να μην φωτίζει υπερβολικά και να δημιουργεί την αίσθηση της ζεστής και ήρεμης φωλιάς.