Mήπως ζηλεύετε κι εσείς αυτά τα μπαλκόνια που είναι γεμάτα από καταπράσινα φυτά με δροσιά και σκιά, αλλά έχετε επιχειρήσει πολλές φορές να ξεκινήσετε να περιποιείστε μία και μόνο γλάστρα για να την δείτε ύστερα από λίγο να ξεραίνεται; Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα. Συμβαίνει το ίδιο και σε εμάς. Γι’ αυτό όμως, επειδή δεν είναι όλοι καλοί στην κηπουρική, υπάρχουν τα ψεύτικα φυτά που τουλάχιστον οπτικά μοιάζουν πάρα πολύ με τα ζωντανά και μπορούν να αποτελέσουν μια καλή εναλλακτική για να δώσουν ένα εφέ πρασινάδας στο χώρο.

Τα ψεύτικα φυτά, γνωστά και ως τεχνητά φυτά, έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων για διάφορους λόγους: Δεν χρειάζονται πότισμα, λίπανση ή κλάδεμα. Επίσης, δεν μαραίνονται και δεν αρρωσταίνουν. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο, ανεξάρτητα από το φως ή τις συνθήκες υγρασίας. Δεν παράγουν γύρη ή άλλες αλλεργιογόνες ουσίες, κάνοντάς τα ιδανικά για άτομα με αλλεργίες, ενώ διατίθενται σε πληθώρα σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων, επιτρέποντας τη δημιουργία διάφορων διακοσμητικών στιλ.

Τοποθετήστε τα ψεύτικα φυτά σε φυσικά σημεία του σπιτιού, όπως κοντά σε παράθυρα ή σε γωνίες, για να δώσετε την εντύπωση ότι είναι ζωντανά και καθαρίστε τα τακτικά από τη σκόνη με ένα υγρό πανί ή ένα φτερό ξεσκονίσματος για να διατηρούν την όψη τους. Τα τεχνητά φυτά προσφέρουν μια πρακτική και καλαίσθητη λύση για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, συνδυάζοντας την ομορφιά της φύσης με την μη αναγκαιότητα φροντίδας και συντήρησης.

Οι προτάσεις μας

Ficus Τεχνητός Φίκος 150εκ. 106€
Lyrata Διακοσμητικό φυτό Lyrata 60εκ. 62€
Φυτό Μπανανιά Στρελίτσια με 10 Φύλλα 150εκ. 89€





Τεχνητό Φυτό Σε Γλάστρα 50εκ. Mod 40051 28€
FEJKA τεχν. φυτό σε γλάστρα εσωτ/εξωτ. χώρου, Mονστέρα 45€
vidaXL Φοίνικας Τεχνητός 18 Φύλλα Πράσινος 80 εκ. 46.99€
Τεχνητό Δέντρο Φοίνικας Χαμαιδωρέα Elegans Πράσινο 100εκ. 119,04€
Φυτό Μονστέρα 60εκ. με 7 Φύλλα 26€