Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και ίσως αναζητάτε νέα επίπλωση για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Οι καρέκλες είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο της διακόσμησης του εξωτερικού χώρου, ωστόσο πρέπει να είναι και πρακτικές, να πληρούν δηλαδή ορισμένες προϋποθέσεις, για να εξασφαλίσετε εκτός από την εμφάνιση και την άνεση, την ανθεκτικότητα και την χρηστικότητά τους.

Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε όλα όσα θα πρέπει να προσέξετε αν είστε στη διαδικασία επιλογής καρεκλών για το μπαλκόνι, τον κήπο ή το αίθριό σας. Ακολουθούν οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας.

Επιλέξτε υλικά που είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Το αλουμίνιο, το πλαστικό υψηλής ποιότητας, το ατσάλι με προστατευτική επικάλυψη, και το ξύλο από τικ (teak) είναι καλές επιλογές.
Μερικά υλικά απαιτούν περισσότερη συντήρηση από άλλα. Το ξύλο, για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεται τακτική φροντίδα και επεξεργασία για να διατηρήσει την αντοχή του.

Επιλέξτε καρέκλες με άνετο κάθισμα και υποστήριξη πλάτης για να μπορείτε να χαλαρώνετε. Μαξιλάρια με αφαιρούμενα και πλενόμενα καλύμματα μπορούν να προσθέσουν άνεση και ευκολία στον καθαρισμό καθώς βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο και θα βρωμίζονται εύκολα. Οι καρέκλες πρέπει να ταιριάζουν με το στυλ και το σχέδιο του εξωτερικού χώρου σας. Αν είναι κήπος, βεράντα ή μπαλκόνι, πρέπει να υπάρχει συνοχή στο σχεδιασμό, γι αυτό λάβετε υπόψιν σας τα υπόλοιπα έπιπλα.

Διαλέξτε χρώματα και σχέδια που συμπληρώνουν τον υπόλοιπο εξοπλισμό και τη διακόσμηση του χώρου. Οι ελαφριές καρέκλες είναι πιο εύκολο να μετακινούνται και να αποθηκεύονται. Οι στοιβαζόμενες ή αναδιπλούμενες καρέκλες είναι χρήσιμες για αποθήκευση και εξοικονόμηση χώρου όταν δεν χρησιμοποιούνται. Επενδύστε σε καρέκλες που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα για το κόστος τους. Οι φθηνότερες επιλογές μπορεί να μην αντέξουν στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.

Ελέγξτε ότι οι καρέκλες είναι σταθερές και μπορούν να αντέξουν το βάρος και βεβαιωθείτε ότι οι καρέκλες πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων. Υλικά που δεν λεκιάζονται εύκολα και δεν συγκρατούν υγρασία θα διατηρηθούν καλύτερα με την πάροδο του χρόνου. Καλό καλοκαίρι!