H Xριστίνα Μπόμπα πήγε στο nail salon για να κάνει ένα μανικιούρ σε ένα από τα δημοφιλή χρώματα της φθινοπωρινής παλέτας και μοιράστηκε το αποτέλεσμα μέσα από ένα story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μαζί με μια απόφαση που πήρε σχετικά με την περιποίηση των άκρων της.

Συγκεκριμένα η σύζυγος του Σάκη Τανιμανίδη εξομολογήθηκε πως μετά την επιστροφή της από τις διακοπές σταμάτησε να κάνει ημιμόνιμο μανικιούρ και βάφει πλέον τα νύχια της με απλό βερνίκι. Συγκεκριμένα έγραψε: «Απ’ όταν γύρισα από τις διακοπές, σταμάτησα εντελώς τα ημιμόνιμα και βάζω απλό μανό για δύο λόγους: 1. Να δυναμώσουν τα νύχια μου 2. Να μην εκθέτω τα χέρια μου τόσο στις λάμπες». Kαι οι ερωτήσεις που τίθενται εδώ είναι αφενός αν όντως θα δυναμώσουν τα νύχια της και αφετέρου αν το φως της λάμπας για το ημιμόνιμο μανικιούρ πράγματι βλάπτει τον οργανισμό μας.

Aρχικά, να πούμε πως αυτό που ταλαιπωρεί τα νύχια στο ημιμόνιμο μανικιούρ δεν είναι το βερνίκι αυτό καθαυτό, αλλά η λάθος αφαίρεσή του, η οποία αν δεν γίνει σωστά αφαιρεί κερατίνη από την ονυχαία πλάκα. Άρα, αν η αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ γίνεται σωστά, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το απλό μανικιούρ από την πλευρά του, μπορεί να μην καταστρέφει τις στρώσεις κερατίνης από την πλάκα του νυχιού, αλλά επειδή έχει την τάση να διεισδύει στα κατώτερα στρώματα του νυχιού, μετά από αρκετά μανικιούρ τα νύχια κιτρινίζουν, καθώς επηρεάζονται από τις χρωστικές, κάτι που δεν συμβαίνει στο ημιμόνιμο μανικιούρ, καθώς το βερνίκι πολυμερίζεται στην επιφάνεια.

Όσον αφορά τώρα τις λάμπες που περιέχουν τα λεγόμενα «φουρνάκια» που πολυμερίζουν το βερνίκι κατά το ημιμόνιμο μανικιούρ και παράγουν υπεριώδη ακτινοβολία δηλαδή UV, είναι ακίνδυνες καθώς αυτή είναι του φάσματος Α, δηλαδή πολύ μικρή και δεν μπορεί ούτε να προκαλέσει κάποιο έγκαυμα, ούτε οποιαδήποτε άλλη βλάβη στο δέρμα καθώς η έκθεση σε αυτή διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Με λίγα λόγια, περισσότερο κινδυνεύετε αν εκτίθεστε στον ήλιο καθημερινά χωρίς αντιηλιακό, παρά αν κάνετε ημιμόνιμο μανικιούρ στα άκρα σας. Αν πάλι θέλετε να είστε 100% προστατευμένες, βάλτε αντιηλιακό στα χέρια σας πριν πάτε για ημιμόνιμο και έτσι θα είστε πλήρως καλυμμένες από το φως.