Αν είστε από τις γυναίκες που έχουν την ικανότητα να περιποιούνται τα νύχια τους μόνες στο σπίτι, πιθανόν να έχετε βρεθεί αντιμέτωπες πολλές φορές με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα όταν τα ξεβάφετε.

Βάζετε το ασετόν σε ένα βαμβάκι και αφαιρείτε το απλό βερνίκι, ωστόσο αν το μανό είναι σκουρόχρωμο, δηλαδή κόκκινο, μπορντό, καφέ, μπλε ή μαύρο, αφ’ ενός φεύγει δύσκολα, αφ’ ετέρου, διαπιστώνετε πως το χρώμα έχει διεισδύσει κάτω από την πλάκα του νυχιού και έχει «ποτίσει» την επιφάνεια, με αποτέλεσμα η όψη του νυχιού να είναι αντιαισθητική και να αμφιβάλλετε για το κατά πόσο το επόμενο βερνίκι θα καλύψει όλη αυτή την ανεπιθύμητη κατάσταση. Τώρα, τί γίνεται τώρα;

Aρχικά να πούμε πως αυτό το εφέ ονομάζεται «ματωμένο», δηλαδή «bloody effect» και είναι φυσιολογικό καθώς οι χρωστικές ουσίες των βερνικιών είναι δυνατές και διαπερνούν την επιφάνεια του νυχιού ειδικά αν τα μανό είναι σκουρόχρωμα. Επίσης θα παρατηρήσετε πως τα νύχια σας μετά από πολλά βαψίματα ακόμη κι αν αφαιρέσετε καλά το βερνίκι έχουν μια κιτρινωπή απόχρωση. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας διείσδυσης των χρωστικών στις βαθύτερες στοιβάδες τους.

Κάποιοι λόγοι που επιδεινώνουν το πρόβλημα είναι επίσης η ποιότητα των μανό, των ασετόν και ο αριθμός των στρώσεων, δηλαδή αν έχουμε χρησιμοποιήσει κακής ποιότητας βερνίκι, το έχουμε περάσει τρεις φορές και το ασετόν μας δεν είναι ποιοτικό, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμα χειρότερο.

Τί μπορείτε να κάνετε:

To μυστικό για να ξεβάφετε το απλό βερνίκι αποτελεσματικά χωρίς να αφήνετε το συγκεκριμένο εφέ στα νύχια σας είναι να ακολουθείτε τη διαδικασία αφαίρεσης του ημιμόνιμου βερνικιού. Δηλαδή αντί να βάζετε ασετόν σε ένα βαμβάκι ή σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και να περνάτε από πάνω το μανό για να το αφαιρέσετε, να βουτάτε το βαμβάκι στο ασετόν μέχρι να μουλιάσει και να το τοποθετείτε πάνω στα νύχια αφήνοντάς το αρκετή ώρα ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερες χρωστικές.

Όταν το αφαιρέσετε θα δείτε πως το βερνίκι που έχει απομείνει είναι ελάχιστο και θα φύγει ευκολότερα με μόλις ένα ακόμη απλό πέρασμα από πάνω με καινούριο βαμβάκι και ασετόν. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, λιμάρετε και μία φορά τα νύχια από πάνω χρησιμοποιώντας απαλά ένα buffer. Θα δείτε πως θα μένουν πιο καθαρά μετά την αφαίρεση του βερνικιού ενώ θα αποφύγετε σε μεγάλο βαθμό και το άλλο πρόβλημα που είναι το κιτρίνισμά τους μετά τα αλλεπάλληλα βαψίματα.