Tα κοντά μαλλιά μπορεί να είναι στιλάτα και τα μακριά μπορεί να γίνουν ακαταμάχητα, ωστόσο και τα δύο έχουν ιδιαίτερες ανάγκες περιποίησης και κάποια σοβαρά μειονεκτήματα: ένα κοντό κόψιμο μπορεί να είναι σούπερ κολακευτικό, όταν είναι φρεσκοκουρεμένο. Ωστόσο, αν θελήσετε να το μακρύνετε, θα πρέπει να έχετε μεγάλη υπομονή και να περάσετε από άχαρα στάδια που θα σας δυσκολέψουν στο styling. Τα μακριά μαλλιά, από την άλλη, απαιτούν πολλή φροντίδα, αρκετό χρόνο στο λούσιμο, στο στέγνωμα και στο styling και αν κάνετε πολλές τεχνικές εργασίες πάνω τους, θα δείχνουν ταλαιπωρημένα και θαμπά. Γι’ αυτό, το ιδανικό μήκος για πολλούς λόγους είναι το μεσαίο.

Ακριβώς αυτό το μήκος έχει και το κόψιμο clavi-cut. Πρόκειται για ένα κούρεμα μεσαίου μήκους, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από την κλείδα, το σημείο, δηλαδή, στο οποίο φθάνουν και ακουμπούν οι άκρες των μαλλιών σας. Το μεσαίο μήκος δίνει τη δυνατότητα στα μαλλιά να δημιουργήσουν πολλά και διαφορετικά χτενίσματα, όντας, όμως, αρκετά κοντά, ώστε να μη χρειάζονται μεγάλη φροντίδα. Επίσης, μπορείτε εύκολα να τα αφήνετε λυτά, ειδικά όταν κάνει ζέστη, καθώς δεν σας επιβαρύνουν. Αν παρατηρήσετε, οι γυναίκες με πολύ μακριά μαλλιά το καλοκαίρι τα έχουν πάντοτε πιασμένα, για να μη ζεσταίνονται. Επομένως, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες δεν απολαμβάνουν καθόλου το μήκος τους.

Αν θέλετε να ζητήσετε από τον κομμωτή σας το clavi-cut, θα του τονίσετε πως θέλετε όταν τα μαλλιά σας είναι ισιωμένα, οι άκρες τους να ακουμπούν το κόκκαλο της κλείδας σας. Μπορείτε, επίσης, στο μπροστινό μέρος να παίξετε με ένα ελαφρύ φιλάρισμα, το οποίο θα κάνει το κούρεμα να έχει περισσότερη κίνηση.

Selena Gomez poses for photographers at the photo call for the film ‘Emilia Perez’ at the 77th international film festival, Cannes, southern France, Sunday, May 19, 2024. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Το clavi-cut έχει ήδη κυριαρχήσει ανάμεσα στις a listers, ωστόσο αναμένεται να είναι το πιο καυτό κούρεμα για τον ερχόμενο χειμώνα. Επομένως, είτε πριν είτε μετά τις διακοπές σας μπορείτε, αν θέλετε να κουρευτείτε, να το υιοθετήσετε και να είστε πλήρως ενημερωμένες, όσον αφορά το hair look σας.