Έχετε ταλαιπωρήσει τα νύχια σας με πολλά μανικιούρ ή έχετε την κακή συνήθεια να τα τρώτε και να μην προλαβαίνουν να μακρύνουν; Μην ανησυχείτε, λύσεις υπάρχουν χωρίς να χρειαστεί να βάλετε πρόσθετα νύχια.

Με τις παρακάτω οδηγίες της δερματολόγου Elizabeth Tanzi, μπορείτε να μακρύνετε τα φυσικά νύχια σας με επιτυχία. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα tips.

1. Αποφύγετε σαπούνια και απολυμαντικά χεριών με βαριά χημική σύσταση

Η συμβουλή αυτή είναι καλό να ακολουθείται για τη γενικότερη υγεία των χεριών μας, αφού με τη συχνή χρήση απολυμαντικών κινδυνεύουμε να τους προκαλέσουμε ξηρότητα και ερεθισμούς. Επιλέγουμε ήπια κρεμοσάπουνα με φυσικά και ενυδατικά συστατικά, και όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε βαριά καθαριστικά προϊόντα, φοράμε πάντα γάντια.

2. Προτιμήστε ποιοτικά ενυδατικά προϊόντα χεριών

Και πάλι, φροντίζοντας την επιδερμίδα των χεριών μας κατ’ επέκταση φροντίζουμε και τα νύχια μας. Επενδύουμε σε μία κρέμα ή λάδι που θα θρέψει το ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα των χεριών μας και σε ένα λάδι για την περιοχή γύρω από τα πετσάκια. Αν η κρέμα έχει βαριά σύσταση, την εφαρμόζουμε πριν από τον ύπνο.

3. Base coat για ενδυνάμωση, top coat για «πίκρα»

Διαλέγουμε ένα base coat με φυσικά συστατικά για να ενδυναμώσουμε τη βάση του νυχιού μας και να βοηθήσουμε την επιφάνειά του να γίνει πιο λεία και ομοιόμορφη. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε από πάνω ένα top coat με ιδιαίτερα δυσάρεστη γεύση που θα μας αποτρέψει από το να αρχίσουμε να τρώμε τα νύχια μας.

4. Χρησιμοποιήστε τη λίμα σας

Με καλά λιμαρισμένα νύχια προλαμβάνουμε την εμφάνιση παρανυχίδων και σπασιμάτων, που σημαίνει ότι θα απασχολούμαστε λιγότερο με τα νύχια μας και δεν θα τους δημιουργούμε επιπλέον τραυματισμούς.

5. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας

Με κάποιο στοχευμένο συμπλήρωμα διατροφής για βελτίωση της υγείας των νυχιών ή (ιδανικά) τη βελτίωση της διατροφής με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενισχύουμε τα νύχια μας εκ των έσω και τα κάνουμε πιο ανθεκτικά.