Αν και το αντηλιακό είναι το πλέον απαραίτητο προϊόν που πρέπει να υπάρχει στην τσάντα μας 365 μέρες τον χρόνο, ειδικά το καλοκαίρι μετατρέπεται στο Νο1 καλλυντικό που όχι μόνο κουβαλάμε μαζί μας, αλλά φροντίζουμε να εφαρμόζουμε με προσοχή και ευλάβεια στα σημεία του δέρματος μας που εκτίθενται στον ήλιο, ώστε να αποφύγουμε τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB και όλες τις παρενέργειες τους, από τις πανάδες μέχρι τη φωτογήρανση και τον καρκίνο του δέρματος.

Αφού πειστήκαμε, λοιπόν, να το βγάλουμε από την τσάντα μας, το ερώτημα που τίθεται είναι: πόσο πρέπει να χρησιμοποιούμε κάθε φορά; Δείτε παρακάτω την ποσότητα που πρέπει να εφαρμόζετε, ανάλογα με το αν έχετε επιλέξει αντηλιακό σε κρεμώδη μορφή, σπρέι ή στικ.

Αν είναι σε μορφή παχύρρευστης κρέμας

Η σωστή ποσότητα εφαρμογής αντηλιακού είναι μισό κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο και τον λαιμό και ένα ολόκληρο κουταλάκι του γλυκού για κάθε χέρι και πόδι μπρος-πίσω.

Αν είναι σε μορφή στικ

Τα αντηλιακά διατίθενται σε διαφορετικές μορφές πέραν της κλασικής παχύρευστης κρέμας, όπως για παράδειγμα σε στικ ή σπρέι. Στην περίπτωση αυτή θα ακολουθήσετε λίγο διαφορετικές οδηγίες. Αν το αντηλιακό σας είναι στικ, τότε θα χρειαστεί να περάσετε την περιοχή που θέλετε να καλύψετε τέσσερις φορές μπρος-πίσω, ώστε να γίνει ομοιόμορφη απορρόφηση του αντηλιακού.

Αν είναι σε μορφή σπρέι

Αν είναι σε μορφή spray, τότε θα το ανακινήσετε καλά πριν τη χρήση και θα καλύψετε όλη την περιοχή που θέλετε. Να θυμάστε ότι τα αντηλιακά με μορφή σπρέι λειτουργούν συμπληρωματικά και ενισχύουν το αντηλιακό που έχουμε ήδη εφαρμόσει.

2 σημαντικές συμβουλές που δεν πρέπει να ξεχνάμε

  1. Όποιον δείκτη προστασίας και να έχει το αντηλιακό μας, η ποσότητα που πρέπει να εφαρμόσουμε παραμένει η ίδια και είναι πολύ σημαντικό να είναι επαρκής, ώστε να εξασφαλίσουμε την προστασία της επιδερμίδας μας.
  2. Ακόμη σημαντικότερη είναι η τακτική εφαρμογή του αντηλιακού περίπου κάθε δύο ώρες ή και συχνότερα, μετά από κάθε βουτιά μας στη θάλασσα ή την πισίνα.