Η κρέμα σώματος είναι ένα βασικό προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιείται για να ενυδατώνει, να θρέφει και να προστατεύει την επιδερμίδα του σώματος. Διατίθεται σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των λοσιόν, των βουτύρων σώματος και των τζελ, με την καθεμία να έχει διαφορετική σύσταση και σκοπό.

Μία κρέμα σώματος βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας, αποτρέποντας την ξηρότητα και τη φθορά του δέρματος. Περιέχει συστατικά όπως βιταμίνες, έλαια και εκχυλίσματα φυτών που θρέφουν και αναζωογονούν το δέρμα. Η τακτική χρήση μπορεί να κάνει το δέρμα πιο απαλό και λείο, βελτιώνοντας την υφή και την εμφάνισή του. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος, που προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως η ρύπανση και οι καιρικές συνθήκες. Ορισμένες κρέμες περιέχουν καταπραϋντικά συστατικά που βοηθούν στην ανακούφιση από ερεθισμούς, κνησμό και ερυθρότητα.

Οι τρεις τύποι κρεμών σώματος

Οι body lotions έχουν ελαφριά σύνθεση, κατάλληλη για καθημερινή χρήση και για όλους τους τύπους δέρματος. Oι butter creams έχουν πιο παχύρρευστη και πλούσια σύσταση, ιδανική για ξηρό ή πολύ ξηρό δέρμα. Τα gel, τέλος, έχουν ελαφριά και δροσερή σύνθεση, κατάλληλη για το καλοκαίρι ή για λιπαρό δέρμα.

Πότε ιδανικά εφαρμόζουμε μια κρέμα σώματος;

Η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε την κρέμα σώματος είναι μετά το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι ακόμα ελαφρώς υγρό και οι πόροι είναι ανοιχτοί. Κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για καλύτερη απορρόφηση. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές που είναι πιο ξηρές, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα. Η τακτική χρήση είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας και της εμφάνισης του δέρματος.

Oι προτάσεις μας

Body Lotion Βανίλια Naturalium 6.50€
Blue Scents- Body Balsam Donkey Milk 300ml 10,26€
P for Pelion London 50 ml 19,90€
Sol De Janeiro Beija Flor™ Elasti-Cream – Rich Hydrating Body cream 21,95€
Rituals – The Ritual of Sakura Body Cream 19,95€
Kiel’s Original Musk Body Lotion 26,62€
Molton Brown Mesmerising Oudh Accord & Gold Body Lotion 37€
Byredo Gypsy Water Body Cream 69,70€
Jo Malone London Wild Bluebell Body Creme 88€
Editions De Parfums Frederic Mallecarnal Flower Body Butter 160€