Αν φτιάχτηκε για κάτι η αδιάβροχη mascara, αυτό είναι για να αναδεικνύει το βλέμμα μας μετά από μια βουτιά, μένοντας στη θέση της και χωρίς να αφήνει μουτζούρες, τα λεγόμενα «μάτια panda».

Σαφώς και η αδιάβροχη mascara δεν φοριέται μόνο στη θάλασσα ή γενικότερα στο νερό, εξυπηρετεί και άλλες συνθήκες, ωστόσο το καλοκαίρι έχει την τιμητική της, καθώς είναι από τα λίγα καλλυντικά που μπορούμε να φορέσουμε στην παραλία και να μην μας προδώσουν.

Τα υπέρ της αδιάβροχης mascara

Όπως είπαμε, η αδιάβροχη mascara παραμένει άθικτη ακόμη και όταν έρχεται σε επαφή με νερό, ιδρώτα ή δάκρυα, κάνοντάς την ιδανική για υγρό ή ζεστό καιρό, αθλητικές δραστηριότητες και… συναισθηματικές στιγμές. Έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με την κανονική mascara, διατηρώντας τις βλεφαρίδες όμορφα τονισμένες όλη την ημέρα. Είναι λιγότερο πιθανό να μουτζουρωθεί ή να χαλάσει, εξασφαλίζοντας καθαρό και έντονο βλέμμα για πολλές ώρες. Eίναι κατάλληλη τόσο για παραλίες όσο και για επίσημες περιστάσεις και γενικότερα όπου η εμφάνιση πρέπει να παραμείνει άψογη ανεξαρτήτως συνθηκών.

Τα κατά της αδιάβροχης mascara

Η αφαίρεση της αδιάβροχης mascara είναι πιο δύσκολη και απαιτεί ειδικά προϊόντα, κάτι που ενδέχεται να ερεθίσει τα μάτια και τις βλεφαρίδες. Αν δεν αφαιρεθεί σωστά, η αδιάβροχη mascara μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο ή απώλεια βλεφαρίδων. Eπίσης, μπορεί να ξηράνει τις βλεφαρίδες λόγω της ισχυρής σύνθεσής της, κάνοντάς τες με τον καιρό εύθραυστες Απαιτείται χρήση ειδικών de-make up, που μπορεί να είναι πιο ακριβά ή λιγότερο φιλικά προς το δέρμα και τα μάτια.

Πώς να αφαιρέσετε την αδιάβροχη mascara με ασφάλεια

Επιλέξτε ένα διφασικό καθαριστικό που περιέχει λάδι και νερό. Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση για να αναμειχθούν τα δύο συστατικά. Εμποτίστε ένα βαμβακερό δίσκο ντεμακιγιάζ με το καθαριστικό και πιέστε το απαλά πάνω στα κλειστά μάτια σας για 10-15 δευτερόλεπτα. Αυτό θα βοηθήσει να διαλυθεί η μάσκαρα. Επίσης, αποφύγετε το τρίψιμο. Αντ’ αυτού, σκουπίστε απαλά από τη βάση προς τις άκρες των βλεφαρίδων με κυκλικές κινήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικό έλαιο, όπως το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο, για να διαλύσετε τη mascara. Εφαρμόστε λίγο έλαιο σε ένα βαμβάκι και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία. Τα νερά micellar είναι εξίσου αποτελεσματικά για την αφαίρεση της αδιάβροχης mascara. Χρησιμοποιήστε τα με τον ίδιο τρόπο με το δίσκο ντεμακιγιάζ.

Μετά την αφαίρεση της mascara, πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και ένα απαλό καθαριστικό προσώπου για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Xρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν για τις βλεφαρίδες, όπως ένα ειδικό serum ή καστορέλαιο, για να τις διατηρήσετε υγιείς και ενυδατωμένες.
Με τη σωστή χρήση και αφαίρεση, η αδιάβροχη mascara, μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς να βλάψει τις βλεφαρίδες σας.

Τι μπορείτε να αγοράσετε

All About Clean – All-in-One Cleansing Micellar Milk & Makeup Remover Clinique €37,95
Estée Lauder Take It Away – Lait Démaquillant €47,95

DIOR Cleansing Milk with Purifying French Water Lily Micellar Milk for Face and Eyes €46,95