Ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει μακριές και πυκνές βλεφαρίδες; Όλες θέλουν να τονίζουν τα μάτια τους και το βλέμμα τους, γι’ αυτό και καταφεύγουν είτε στη λύση μιας καλής mascara είτε στην τοποθέτηση ψεύτικων βλεφαρίδων, οι οποίες αν και προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, όταν τις αφαιρείς, διαπιστώνεις ότι οι βλεφαρίδες είναι λιγότερες, πιο αραιές και αδύναμες.

Υπάρχει, λοιπόν, κάποιο προϊόν που να τις θρέφει σε βάθος, να τις επανορθώνει και να προσφέρει μακροπρόθεσμα ένα αποτέλεσμα που να μοιάζει σαν να φοράμε μια καλή mascara ή ακόμα καλύτερα σαν να φοράμε ψεύτικες βλεφαρίδες, ή μήπως ζητάμε πάρα πολλά; Κι όμως υπάρχει και μάλιστα είναι πολύ οικονομικό. Πρόκειται για το καστορέλαιο, αυτό το θαυματουργό προϊόν που κοστίζει ελάχιστα και προσφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Ας μιλήσουμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του καστορέλαιου

Το καστορέλαιο έχει αναγνωριστεί για τις ευεργετικές ιδιότητές του στη βελτίωση της υγείας των βλεφαρίδων. Περιέχει λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην ενυδάτωση και τη θρέψη των βλεφαρίδων, κάνοντάς τες πιο υγιείς και λαμπερές. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανάπτυξης των βλεφαρίδων και να τις καταστήσει πιο πυκνές και πλούσιες. Έχει φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες για την πρόληψη μικροβιακών λοιμώξεων ή ερεθισμών στις βλεφαρίδες. Επίσης, το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της δομής των βλεφαρίδων και να τις καταστήσει λιγότερο ευάλωτες στην τριβή ή τη θραύση. Τέλος, έχει αναφερθεί ότι το καστορέλαιο βοηθά στη μείωση της απώλειας των τριχών, καθώς μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες πιο ευέλικτες και λιγότερο επιρρεπείς στην τριβή.

Πώς θα το εφαρμόσετε

Πριν εφαρμόσετε καστορέλαιο στις βλεφαρίδες, είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν υπάρχει αλλεργική αντίδραση και να δοκιμάσετε πρώτα σε μια μικρή περιοχή του δέρματος. Επίσης, αποφύγετε την επαφή με τα μάτια.

Για να εφαρμόσετε καστορέλαιο στις βλεφαρίδες, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Πλύνετε και στεγνώστε καλά το πρόσωπό σας πριν από την εφαρμογή του καστορέλαιου στις βλεφαρίδες. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση οποιωνδήποτε υπολειμμάτων μακιγιάζ ή λιπαρότητας που μπορεί να μειώσουν την απορρόφηση του ελαίου.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας ή ένα βαμβακερό μαντηλάκι για να απλώσετε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιου στις βλεφαρίδες.
  3. Απλώστε απαλά από τη ρίζα έως τις άκρες των βλεφαρίδων, αφήνοντας το λάδι να απορροφηθεί καλά. Είναι καλό να εφαρμόζετε το καστορέλαιο στις βλεφαρίδες σας πριν πάτε για ύπνο, ώστε να έχει αρκετό χρόνο να δράσει κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ανανέωσης του δέρματος.
  4. Το πρωί, καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.
  5. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία καθημερινά για να δείτε τα αποτελέσματα. Μπορεί να χρειαστεί λίγος καιρός πριν δείτε ορατή βελτίωση στην κατάσταση των βλεφαρίδων σας.

Tι μπορείτε να αγοράσετε

Καστορέλαιο βιολογικό – 50ml 6€
Καστορέλαιο 100ml Βλεφαρίδες και ταλαιπωρημένα μαλλιά 3,80€
RPNZL Έλαιο Βλεφαρίδων & Φρυδιών Anaplasis 10ml 9,25€