Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει το χειμώνα με τα σκούρα χρώματα και τα περισσότερα ρούχα μας είναι στις αποχρώσεις του μαύρου, του καφέ, του γκρι, του μπλε, του καφέ και του μπορντό. Αυτό όμως δε σημαίνει πώς το λευκό, στην off white αλλά και στην απόχρωση του ιβουάρ δεν ταιριάζουν σε ένα φθινοπωρινό ή και χειμερινό look. Το αντίθετο: Είναι κομψά και στιλάτα.

Συγκεκριμένα η απόχρωση του ιβουάρ, είναι αυτή που ορίζει την ήσυχη πολυτέλεια, μια τάση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τον τελευταίο καιρό στις πλατφόρμες όπως το TikTok και επίσης ταυτίζεται με την απουσία λογοτύπων από τα ρούχα καθώς αυτά θεωρούνται πολύ κραυγαλέα. Ένα ρούχο που ανταποκρίνεται στη λογική της ήσυχης πολυτέλειας είναι φτιαγμένο από φίνα υλικά, έχει πατρόν που κολακεύει και στοχεύει στο να αναδείξει τη σιλουέτα και την προσωπικότητα διακριτικά.

Το ιβουάρ θεωρείται ένα ουδέτερο και ευέλικτο χρώμα που μπορεί να φορεθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου του χειμώνα. Παρόλο που τα πιο σκούρα και ζεστά χρώματα συνήθως κυριαρχούν κατά τους χειμερινούς μήνες, το ιβουάρ προσφέρει μια κομψή και φωτεινή εναλλακτική. Είναι ιδανικό για να δώσει φρεσκάδα σε ένα πιο σκούρο ή μονοχρωματικό χειμερινό σύνολο.

Το ιβουάρ συχνά συνδυάζεται με άλλα χειμερινά χρώματα, όπως το γκρι, το καμηλό, το μαύρο και το μπορντό, δημιουργώντας κομψές και πολυτελείς εμφανίσεις. Επίσης, λόγω της ουδετερότητάς του, μπορεί να προσδώσει ζεστασιά χωρίς να είναι τόσο “ψυχρό” όσο το λευκό, καθιστώντας το πιο ευχάριστο για το χειμερινό στυλ.

Το ιβουάρ κέρδισε τις εντυπώσεις στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι και συνδυάστηκε με αποχρώσεις όπως το σοκολατί, ολόκληρη η παλέτα των παστέλ, το μπορντό που είναι το star colour της σεζόν και φυσικά με το all time classic μαύρο. Tέλος, το είδαμε φορεμένο τόσο σε ρούχα, όσο και σε αξεσουάρ.

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για το πώς να το φορέσετε αυτόν τον χειμώνα:

Total Ivory Look

Συνδυάστε ένα μάλλινο ιβουάρ παντελόνι με ένα ζιβάγκο και ένα παλτό στην ίδια απόχρωση. Ολοκλήρωσε το look με nude ή beige αξεσουάρ για ένα μοντέρνο και minimal αποτέλεσμα.

Ιβουάρ Παλτό

Ένα oversized ιβουάρ παλτό μπορεί να δώσει άμεσα φινέτσα σε κάθε σύνολο. Συνδυάστε το με μαύρα ή σκούρα γκρι ρούχα για αντίθεση ή με μαλακές neutral αποχρώσεις όπως καμηλό και απαλό γκρι.

Ιβουάρ Πλεκτό

Συνδυάστε το με τζιν ή ένα δερμάτινο παντελόνι για μια πιο casual αλλά chic εμφάνιση. Μπορείτε να προσθέσετε και χρυσά κοσμήματα για να τονίσετε τη ζεστασιά του χρώματος.

Ιβουάρ με Σκούρα Χρώματα

Το ιβουάρ λειτουργεί τέλεια ως βάση για πιο σκούρα χρώματα. Δοκιμάστε να φορέσετε ιβουάρ πουλόβερ με μπορντό ή κυπαρισσί παντελόνι ή φούστα, και ολοκληρώστε το look με ασορτί μποτάκια.

Αξεσουάρ σε Ιβουάρ

Αν δεν θέλετε να φορέσετε το ιβουάρ ως κύριο χρώμα, δοκιμάστε να το ενσωματώσετε στα αξεσουάρ. Ένα ιβουάρ κασκόλ, γάντια ή τσάντα μπορεί να φωτίσει και να εξισορροπήσει μια σκούρα χειμερινή εμφάνιση.

Ιβουάρ και Μαύρο

Ο συνδυασμός ιβουάρ και μαύρου είναι πάντα διαχρονικός και κομψός. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μαύρο φόρεμα με ιβουάρ παλτό ή αντίστροφα, ένα ιβουάρ φόρεμα με μαύρα παπούτσια και τσάντα.