Ο Roberto Cavalli, ο σχεδιαστής που έγραψε τη δική του ιστορία στη σύγχρονη μόδα και άφησε το στίγμα του με τα εξωτικά μοτίβα στα ρούχα, έφυγε από τη ζωή στις 12 Απριλίου 2024, σε ηλικία 84 ετών, στη Φλωρεντία. Ο οίκος Cavalli συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά και πολυτελή fashion houses, λανσάροντας ρούχα, δερμάτινα αξεσουάρ καθώς και luxury αρώματα.

Σε μία συνέντευξη που είχε δώσει ο σχεδιαστής στη συγγραφέα και δημοσιογράφο Nina Garcia είχε απαντήσει σε μερικές σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με το στιλ των γυναικών, επιβεβαιώνοντας το ιταλικό ταμπεραμέντο του. Χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης είχε αναφέρει πως αυτό που βρίσκει διαχρονικά, ατελείωτα και ατέρμονα κομψό είναι μια γυναίκα που περιποιείται τον εαυτό της σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται.

Το κατάλληλο animal print είναι διαφορετικό για την καθεμία

Στην ερώτηση «Ποιο είναι το κλειδί για να επιλέξει μια γυναίκα το σωστό animal print;» o Roberto Cavalli απάντησε πως «πρέπει να κοιτάξει μέσα της και μετά από αυτή την ενδοσκόπηση να βρει το spirit animal της, αυτό που τη μαγνητίζει, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να έχει αυτοπεποίθηση και να περνάει καλά με τη μόδα, να τη βλέπει σαν ένα παιχνίδι και να μην διστάζει να πειραματίζεται».

Συμβούλευσε τις γυναίκες να φορούν χρώματα, καθώς προκαλούν θετικά συναισθήματα και τις κάλεσε να επιλέγουν καθημερινά το χρώμα που θα φορέσουν σύμφωνα με τη διάθεσή τους, ενώ τόνισε πως ένα πολύχρωμο φόρεμα μπορεί να έχει απίστευτη επίδραση στο περιβάλλον τους.

Ιταλική φινέτσα και αυτοπεποίθηση

Στην ερώτηση «Ποιο είναι το μυστικό της ιταλικής φινέτσας;» o σχεδιαστής είχε απαντήσει: «Να ζεις την κάθε στιγμή στο έπακρο και να απολαμβάνεις τη ζωή». Όσο για το ποια είναι η πιο στιλάτη γυναίκα που γνωρίζει, ο Roberto Cavalli είπε πως «είναι κάθε γυναίκα που νιώθει αυτοπεποίθηση με το σώμα της» και αυτό είναι κάτι που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.