Οι πρωταγωνίστριες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου ήταν όμορφες, κομψές και λαμπερές, με την καθεμία να έχει το δικό της προσωπικό στιλ. Ανάμεσά τους ξεχώριζαν οι σπουδαίες Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ζωή Λάσκαρη και Μάρθα Καραγιάννη, τις οποίες, αν και όλες πλέον έχουν φύγει από τη ζωή, θαυμάζουμε και απολαμβάνουμε ακόμη στις παλιές ελληνικές ταινίες.

Ποια όμως από όλες τους ξεχώριζε πραγματικά για τη φινέτσα της; Η απάντηση ήρθε από τον Γιάννη Δαλιανίδη μέσα από την αυτοβιογραφία του και η αλήθεια είναι πως αποτέλεσε μεν έκπληξη, καθώς περιμέναμε την Αλίκη ή την Τζένη να κερδίζει τον τίτλο της πιο σικάτης, αφετέρου η ηθοποιός που αναφέρει ο σκηνοθέτης υπήρξε κι αυτή μια υπέροχη γυναίκα και μεγάλη θεατρίνα.

Η απάντηση λοιπόν στο ποια υπήρξε η πιο καλοντυμένη γυναίκα του ελληνικού κινηματογράφου είναι η Μαίρη Χρονοπούλου. Ο Γιάννης Δαλιανίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Μαίρη ήταν από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου. Η Μαίρη αγαπούσε τον κινηματογράφο και αυτός της το ανταποδίδει», επισημαίνοντας πως νεότερες συνάδελφοί της υιοθετούν τις ενδυματολογικές της προτιμήσεις, φορώντας το iconic μαύρο φόρεμα με το cut out στο μπούστο που φόρεσε η ίδια στο «Μια κυρία στα μπουζούκια».