O Γιάννης Αντετοκούνμπο συνδέει το όνομά του με ένα ακόμη αξεσουάρ και αυτή τη φορά πρόκειται για ρολόι. Σε συνεργασία με την εταιρεία Breitling, της οποίας είναι επί σειρά ετών ambassador, κυκλοφορεί τη νέα σειρά ρολογιών Chronomat Giannis Antetokounmpo Collection.

Η Chronomat Giannis Antetokounmpo Collection αποτελείται αφενός από νέες δημιουργίες της σειράς Chronomat B01 42 και αφετέρου από το The One of One, ένα αποκλειστικό σχέδιο του Chronomat B01 μόνο για τον Greek Freak.

«Ο Γιάννης έχει εξαιρετικό προσωπικό στιλ και αίσθηση του εαυτού του, που θέλαμε να αποτυπώσουμε σε ένα ρολόι. Και έτσι, ο μακροχρόνιος πρεσβευτής μας έγινε ένας συνεργάτης που όχι μόνο έφερε την αισθητική του στο έργο, αλλά και το αδάμαστο πνεύμα του», σχολίασε ο Georges Kern, Διευθύνων Σύμβουλος του οίκου ωρολογοποιίας Breitling, ανακοινώνοντας τη νέα συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποτελεί σύμβολο προσωπικής επιτυχίας, διανύοντας τον μακρύ και δύσκολο δρόμο μιας πορείας που ξεκίνησε από τα Σεπόλια και κατέληξε στην κορυφή του ΝΒΑ.

Τα ρολόγια διατίθενται σε δύο εκδοχές: ένα ατσάλινο Chronomat GMT 40 χιλιοστών και ένα χρυσό Chronomat B01 42 χιλιοστών, με το στοιχείο του Γιάννη να αποτυπώνεται στα αρχικά του «GA» που αναγράφονται στον κεντρικό δείκτη, και το γραφικό του μπάσκετ που βρίσκεται στον μετρητή του χρονογράφου. Η απόχρωση του καντράν είναι εμπνευσμένη από το πράσινο χρώμα των Bucks, την ομάδα με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής του ΝΒΑ.

Ο χρονογράφος (διαθέσιμος με επιλογή από πράσινο λουράκι Rouleaux από καουτσούκ ή βραχιόλι από κόκκινο χρυσό 18 καρατίων) παρέχει μια οπτική της Breitling κατασκευής μηχανισμού 01 και του χρυσού ρότορά του. Στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού υπάρχει η υπογραφή του και όλα τα τεμάχια έρχονται σε ειδική συσκευασία μαζί με ένα δικό του σημείωμα. Και τα δύο ρολόγια είναι περιορισμένες εκδόσεις: 1.750 τεμάχια για το GMT και 250 για τον χρονογράφο.

«Υπάρχει ένα βίντεο με τη στιγμή που πρωτο-άνοιξα άνοιξα τη συσκευασία.Το πρόσωπό μου τα λέει όλα – έμεινα έκθαμβος όταν το είδα να γίνεται πραγματικότητα. Είμαι ευγνώμων στην Breitling για την ευκαιρία να συμπράξω στον σχεδιασμό αυτών των ρολογιών και ευγνώμων σε όλους όσους παίρνουν ένα στο σπίτι τους. Όλη μου η αγάπη πέρασε σε αυτά», λέει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Το μοντέλο The One of One

Πρόκειται για ένα μοναδικό και αποκλειστικό κομμάτι το οποίο δημιούργησε η Breitling μόνο για τον Γιάννη, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον πρωταθλητή των γηπέδων μπάσκετ. Διαθέτει χρυσούς αραβικούς αριθμούς, λευκή εσωτερική στεφάνη και λευκούς μετρητές χρονογράφου που κάνουν αντίθεση με το πράσινο καντράν. Ο γιος μεταναστών από τη Νιγηρία που γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατέκτησε τις ΗΠΑ είναι το role model που ξεχώρισε το brand και θέλησε να του αφιερώσει ένα ρολόι.