Η επιλογή του outfit για να παραβρεθείς σε έναν γάμο είναι τουλάχιστον tricky και απαιτεί σύνθετη σκέψη, ώστε να βρεις ένα σύνολο που να σε αναδεικνύει αλλά να μην είσαι πιο λαμπερή από τη νύφη, να είναι κομψό αλλά και άνετο, να ταιριάζει στη θεματική του γάμου και να μη φαίνεται «παράφωνο». Από μόνο του, λοιπόν, μας προκαλεί ένα άγχος, το οποίο μας… κυνηγάει από τη στιγμή που θα λάβουμε το προσκλητήριο.

Για τους λόγους αυτούς συγκεντρώσαμε τις πέντε καλύτερες συμβουλές και κανόνες, που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε, ώστε να έχετε μία ομαλή εμπειρία στην τελετή και στο γλέντι μετά τον γάμο, και να απολαύσετε την χαρούμενη περίσταση με ένα άγχος λιγότερο.

Η τοποθεσία είναι το κλειδί

Πριν αρχίσουμε την αναζήτηση του outfit, θα πρέπει να γνωρίζουμε την τοποθεσία που θα τελεστεί ο γάμος και η δεξίωση. Το αν ο γάμος θα γίνει εντός ή εκτός πόλης, στο βουνό ή δίπλα στη θάλασσα, σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο, θα καθορίσει το ύφος και τα χρώματα του συνόλου μας, για να μη βγούμε εκτός θέματος. Αν υπάρχει συγκεκριμένο dress code, είναι αυτονόητο ότι ακολουθούμε την επιθυμία του ζευγαριού.

Υπολογίζουμε το budget μας

Όταν πρέπει να επιλέξουμε ντύσιμο για επίσημες περιστάσεις, όπως γάμους και δεξιώσεις, θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το πόσα χρήματα είμαστε διατεθειμένες να ξοδέψουμε. Δεν χρειάζεται να επισκεφθούμε οίκους μόδας. Μπορούμε να επιλέξουμε πιο προσιτές εναλλακτικές. Πολλές από εμάς θα χρειαστεί, επίσης, να σκεφτούμε αν θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε μελλοντικά τα ενδύματα που θα αγοράσουμε και σε άλλες περιστάσεις ή αν θα τα αγοράσουμε μόνο για το συγκεκριμένο γεγονός.

Η άνεση είναι πάνω απ’ όλα

Ενώ το πρώτο πράγμα που θέλουμε να σκεφτεί κάποιος αντικρίζοντας το ντύσιμό μας είναι ότι αποπνέει κομψότητα και στιλ, θα πρέπει να αναλογιστούμε σίγουρα και τον παράγοντα της άνεσης. Αν παρευρεθούμε και στη δεξίωση, θα έρθει η στιγμή που θα θελήσουμε να χορέψουμε και να κοινωνικοποιηθούμε, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα μας χτυπήσουν τα παπούτσια ή ότι το φόρεμα μας είναι παρακινδυνευμένα κοντό.

Επιλέγουμε τα σωστά αξεσουάρ

Για να φαίνεται το look μας ολοκληρωμένο, θα πρέπει να το συνοδεύσουν τα κατάλληλα αξεσουάρ. Μπορεί να επιλέξουμε κάτι που έχουμε ξαναφορέσει, αλλά συνδυάζοντάς το με μερικά εντυπωσιακά stylish στοιχεία να του δώσουμε νέα πνοή. Στην περίπτωση που διαλέξουμε ένα minimal outfit, μπορούμε να το συνδυάσουμε με εκκεντρικά αξεσουάρ, για να το αναβαθμίσουμε.

Πάντα έχουμε backup plan

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο, αν τυχόν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζαμε. Μπορεί, αν έχουμε παραγγείλει το ρούχο μας, να μη φτάσει στην ώρα του, να λερωθεί ή ακόμα και να χαθεί η βαλίτσα. Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένες για παν ενδεχόμενο και να έχουμε μία δεύτερη εναλλακτική ή να έχουμε σκεφτεί τα βήματα που θα ακολουθήσουμε, αν κάτι πάει λάθος με την πρώτη μας επιλογή.