Χθες, Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις ιστορικές εγκαταστάσεις του ατμοηλεκτρικού σταθμού του Νέου Φαλήρου, έλαβε χώρα ο μεγαλύτερος θεσμός υψηλής ραπτικής στην Ελλάδα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που επέστρεψε για 6η χρονιά και μας θύμισε πως αυτό που χρειαζόμαστε, αυτό που πάντα θα μας γοητεύει και αυτό που τελικά μένει είναι η ενέργεια.

Γεμάτη ζωντάνια, δημιουργικότητα, ποικιλομορφία και δυναμισμό, η μόδα φέρνει ουσιαστική ενέργεια στις ζωές των ανθρώπων. Έχει τη δύναμη να δραστηριοποιεί και να εμπνέει, να πυροδοτεί αλλαγές και να διαμορφώνει τάσεις. Είναι αντανάκλαση κοινωνικής έκφρασης, αξιών, πεποιθήσεων και ταυτότητας, είναι ένδειξη πολιτισμού και συμπερίληψης, υπερβαίνει τα όρια και υπερασπίζεται με σθένος την εξέλιξη. Αυτό ήταν το σκηνικό του Hautes Grecians 2024 Vol.6, ένας καταιγισμός ενέργειας και έμπνευσης.

Το φιλανθρωπικό fashion event πραγματοποιήθηκε στις ιστορικές εγκαταστάσεις του ατμοηλεκτρικού σταθμού Νέου Φαλήρου της ΔΕΗ. Χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, το πρώτο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, αποτέλεσε τον ιδανικό καμβά για να αναδειχθούν γραμμές, υφές, χρώματα, σιλουέτες και δεξιοτεχνικές λεπτομέρειες. Μια αντίθεση που υπερθεματίζει ακόμη περισσότερο αυτό που όλοι ήδη γνωρίζουμε: ότι στην ενέργεια τα ετερώνυμα πάντα θα έλκονται.

Ενεργό ρόλο, όπως κάθε χρόνο, στη συγκεκριμένη διοργάνωση είχε η Τζένη Μπαλατσινού η οποία πόζαρε στο φωτογραφικό φακό μαζί με το σύζυγό της, Βασίλη Κικίλια. Στην επίδειξη συμμετείχαν οι σχεδιαστές Angelos Bratis / Dimitra Antonea / Laskos και ο Eλληνοαυστραλός guest designer Jordan Gogos.