Πολλές φορές τυχαίνει να παρατηρούμε σε κάποιο look, δικό μας ή κάποιας άλλης, κάτι να λείπει. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε πάντα. Ακόμα και το πιο ολοκληρωμένο σύνολο μπορεί να «χάνει» από κάπου που δεν το περιμένεις – και σε αυτό το φαινόμενο μπορεί να είναι το ίδιο ευάλωτη κάποια φανατική fashionista με κάποια που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη μόδα. Συμβαίνει ακόμα και στις καλύτερες.

Ρίχνοντας μια ματιά στα παρακάτω ύπουλα λαθάκια, βλέπουμε κάποια που πιθανώς ήδη γνωρίζουμε, αλλά και τι μπορεί να μας ξεφεύγει, ώστε να γίνουμε masters του styling.

Νο.1: Δεν τονίζουμε αρκετά τη σιλουέτα μας

Εκτός από τις περιπτώσεις που επίτηδες θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χαλαρό και casual look με oversized ρούχα, ένας γενικός κανόνας, που καλό θα ήταν όλες μας να ακολουθούμε, είναι να βάζουμε την μπλούζα ή το πουκάμισό μας μέσα από το παντελόνι. Με τον τρόπο αυτό, το σύνολό μας δείχνει πιο «τακτοποιημένο» και η σιλουέτα μας τονίζεται, ενώ το look παραμένει το ίδιο effortless.

No.2: Δεν πειραματιζόμαστε

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα κλασικά σύνολα θα έχουν πάντα διαχρονική αξία, αυτό όμως που χαρακτηρίζει την εποχή μας είναι η μείξη διαφορετικών, ακόμα και αντίθετων μεταξύ τους, στοιχείων. Τολμήστε να συνδυάσετε χρώματα, υφάσματα και κοψίματα που πιστεύετε ότι δεν θα ταιριάξουν. Το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα.

No.3: Τα αξεσουάρ θέλουν μέτρο

Στο κομμάτι του styling που αφορά τα αξεσουάρ, είναι απαραίτητο να υπάρχει ισορροπία. Είτε φοράμε πάρα πολλά αξεσουάρ είτε δεν φοράμε καθόλου, είναι και τα δύο λάθος. Σε κάθε εμφάνιση χρειάζεται έστω και ένα αξεσουάρ, χωρίς αυτό να μας περιορίζει στο μέγεθος, το σχήμα ή το υλικό του. Ένα αξεσουάρ θα αναβαθμίσει το σύνολό μας και θα μας χαρίσει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε.

No.4: Περιοριζόμαστε από τις τρέχουσες τάσεις

Αναγνωρίζουμε ότι για πολλές fashionistas τα trends είναι το παν. Ωστόσο, η μόδα υπάρχει για να εκφραζόμαστε μέσω αυτής και όχι για να περιοριζόμαστε. Μπορούμε, φυσικά, να χρησιμοποιούμε τις τάσεις της μόδας ως αναφορές, τις οποίες μετά θα προσαρμόσουμε και θα ενσωματώσουμε στο δικό μας προσωπικό στιλ.

No.5: Κάθε look είναι για άλλη περίσταση

Ο τελευταίος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν είναι η περίσταση για την οποία δημιουργούμε το εκάστοτε σύνολο. Καλό θα ήταν να μην αφήνουμε τον ενθουσιασμό μας να υπερισχύσει, ώστε να αποφύγουμε να πάμε overdressed σε μία χαλαρή περίσταση ή το αντίθετο. Το βασικότερο είναι να νιώθουμε άνετα με τον εαυτό μας και το look μας, και ρόλο σε αυτό παίζει το να ταιριάζουμε με το περιβάλλον μας, χωρίς να αισθανόμαστε ότι το σύνολό μας αποτελεί «παραφωνία».