Στα ’90s μεσουράνησαν τα supermodels που έγραψαν ιστορία στον χώρο της μόδας. Ανάμεσά τους η Cindy Crawford, η Kate Moss, η Linda Evangelista, η Christy Turlington, η Helena Christensen κ.ά.

Μερικές από αυτές έκαναν οικογένειες και κόρες οι οποίες ακολούθησαν τα βήματά τους στο μόντελινγκ. Εμείς ξεχωρίσαμε πέντε κόρες που διαγράφουν τη δική τους πορεία στις πασαρέλες και, απ’ ό,τι φαίνεται, μάλλον θα ξεπεράσουν τις μαμάδες τους.

Cindy Crawford – Kaia Gerber

Η Kaia Jordan Gerber γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2001, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Είναι το μικρότερο από τα δύο παιδιά του supermodel Cindy Crawford και του επιχειρηματία Rande Gerber. O μεγαλύτερος αδελφός της, Presley, ασχολείται επίσης με το μόντελινγκ. Όταν ήταν 10 ετών, η Gerber βρήκε την πρώτη της δουλειά ως μοντέλο με την junior σειρά του Versace, Young Versace. Έκανε τo ντεμπούτο της στην πασαρέλα στα 16 της χρόνια για τον Calvin Klein και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλά διάσημα brands, έχει εμφανιστεί σε αμέτρητα εξώφυλλα και μετρά 10 εκατομμύρια followers στο Instagram.

Kate Moss – Lila Moss

Η Lila Grace Moss Hack γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2002. Οι γονείς της είναι το μοντέλο Kate Moss και ο συντάκτης περιοδικών Jefferson Hack, που χώρισαν λίγο μετά τη γέννησή της. Η Lila ξεκίνησε το μόντελινγκ σε ηλικία 14 ετών, την ίδια ηλικία με τη μητέρα της. Το 2016, η Lila Moss εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue Italia μαζί με την Kate Moss. Έκανε μόντελινγκ για την Marc Jacobs Beauty, το 2018. Είχε το πρώτο της σόλο εξώφυλλο για το Dazed την ίδια χρονιά και εμφανίστηκε στην καμπάνια SS20 της Miu Miu. Η Lila έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα, κατά την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, το 2021, για τη Miu Miu και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς άλλους οίκους υψηλής ραπτικής. Το 2020, η Lila εμφανίστηκε για άλλη μια φορά στο εξώφυλλο της Vogue Italia. Το 2021, η Lila Moss φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο της Vogue Japan, της Vogue Hong Kong και της βρετανικής Vogue. Το 2023, εμφανίστηκε στη βρετανική Vogue και στο Vanity Fair. Το 2024, πόζαρε στη βρετανική Vogue με τίτλο «40 Vogue icons» και στη Vogue España. Εμφανίστηκε επίσης στο show «The Tour» της Victoria’s Secret και συμμετείχε επίσης στην καμπάνια.

Heidi Klum – Leni Klum

Η Leni Klum γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 2004. Προκειμένου να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα, η διάσημη μαμά της φρόντισε να γεννηθεί στη Νέα Υόρκη. Είναι καρπός του έρωτα της Heidi Klum με τον διευθυντή της Formula 1, Flavio Briatore. Το 2009, η Leni Klum υιοθετήθηκε από τον Seal, τον τότε σύζυγο της μητέρας της, και της δόθηκε το οικογενειακό όνομα Samuel και το μεσαίο όνομα Olumi. Έχει τρία μικρότερα ετεροθαλή αδέλφια από το γάμο της μητέρας της και έναν μικρότερο ετεροθαλή αδελφό από το γάμο του πατέρα της. Τον Ιανουάριο του 2021, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue Germany μαζί με τη μητέρα της. Ο φωτογράφος ήταν ο Chris Colls.Τον ίδιο μήνα, είχε το πρώτο της σόλο εξώφυλλο στο περιοδικό Hunger. Τον Ιανουάριο του 2021, άνοιξε την ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας του Βερολίνου. Αυτή ήταν και η πρώτη της εμφάνιση στην πασαρέλα. Το 2022, ήταν guest κριτής στο Germany’s Next Top Model. Έκανε μία διαφημιστική καμπάνια μαζί με τη μητέρα της, τον Μάιο του 2023, για τη μάρκα εσωρούχων Intimissimi.

Monica Belluci – Deva Cassel

Η Deva Cassel γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2004 και είναι μοντέλο, προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, ηθοποιός, αλλά και πρέσβειρα των οίκων Cartier και Dior. Η Deva Cassel έχει εμφανιστεί σε πολλές διαφημίσεις αρωμάτων Dolce & Gabbana, και έχει περπατήσει στις επιδείξεις μόδας «Alta Moda» το 2021 και το 2022. Εμφανίστηκε σε ένα βίντεο για τη Vogue France, ενώ ετοιμαζόταν για το Dior Show στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Έχει επίσης εμφανιστεί σε βίντεο για το περιοδικό Elle και το Harper’s Bazaar. Είναι κόρη της Ιταλίδας μοντέλου και ηθοποιού Monica Bellucci και του Γάλλου ηθοποιού Vincent Cassel. Γεννήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας, αλλά μεγάλωσε στο Παρίσι και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Μιλάει άπταιστα γαλλικά και ιταλικά, και έχει μια μικρότερη αδελφή που ονομάζεται Léonie. Η Deva Cassel έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα Dolce & Gabbana, το 2021. Ήταν επίσης στο εξώφυλλο της Vogue Italia για το τεύχος Ιουλίου του 2021, μαζί με τη μητέρα της Monica Bellucci. Το 2020, συμμετείχε στην καμπάνια αρωμάτων για το Dolce & Gabbana Shine. Τα επόμενα δύο χρόνια συμμετείχε στις καμπάνιες των αρωμάτων D&G, Dolce Rose και Dolce Lily και το 2022, συμμετείχε στην καμπάνια ομορφιάς. Το 2023, πρωταγωνίστησε στη διαφήμιση αρωμάτων Dolce Violet και στην καμπάνια ομορφιάς. Το 2024, εμφανίστηκε στην καμπάνια Dior Beauty Look.

Jerry Hall – Georgia May Jagger

Η Georgia May Jagger γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1992 και είναι μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας. Η Georgia May Jagger γεννήθηκε στο West End του Λονδίνου της Αγγλίας και είναι κόρη του τραγουδιστή των Rolling Stones, Mick Jagger, και του supermodel Jerry Hall. Έχει τρία αδέλφια από τους γονείς της, την Elisabeth, τον James και τον Gabriel. Επιπλέον, έχει πολλά ετεροθαλή αδέλφια από τις άλλες σχέσεις του πατέρα της: Karis, Jade, Lucas και Deveraux. Το 2008, η Georgia May Jagger υπέγραψε με τo πρακτορείο Independent Models και σήμερα εκπροσωπείται από την TESS Model Management. Έκανε το ντεμπούτο της στην επίδειξη Chanel’s Resort 2011, την οποία έκλεισε. Έχει επίσης περπατήσει για τους Tommy Hilfiger, Balmain, Vivienne Westwood, Alexander Wang, Miu Miu, Sonia Rykiel, Thierry Mugler, Marchesa, Versace, Fendi, Tom Ford, rag & bone, Isabel Marant, Louis Vuitton, Marc Jacobs και Just Cavalli μεταξύ άλλων. Το 2009, ανακηρύχθηκε μοντέλο της χρονιάς στα βραβεία μόδας από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας. Ήταν το πρόσωπο της Hudson Jeans από το 2009 έως το 2013. Το 2009, υπέγραψε συμβόλαιο με την αγγλική εταιρεία καλλυντικών Rimmel. Έχει εμφανιστεί σε διαφημίσεις για το άρωμα Thierry Mugler, Angel. Συμμετείχε στην τελετή λήξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 με τις Kate Moss, Naomi Campbell και Lily Donaldson, εκπροσωπώντας τη βρετανική μόδα. Το 2014, εμφανίστηκε σε διεθνή καμπάνια για τις γυναικείες συλλογές γυναικείων κοσμημάτων Glam & Soul και Karma Beads του Thomas Sabo. Τέλος, έχει σχεδιάσει συλλογές με τη Volcom και τη Mulberry.