Ποιος δεν αγαπά τα μπισκότα και μάλιστα τα σοκολατένια; Αυτή η συνταγή όμως έχει το κάτι διαφορετικό ώστε να εκπλήσσει ευχάριστα τον ουρανίσκο…
Υλικά
• 170 gr βιτάμ
• 1,5 κούπα καστανή ζάχαρη ή λευκή
• 30 ml νερό
• 335 gr κουβερτούρα
• 2 αυγά
• 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1,1/4 κουταλάκι σόδα
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 378 gr σοκολατάκια με μέντα (after eight)
• Λίγο μπράντι
Εκτέλεση
1. Σ΄ένα κατσαρολάκι λιώστε το βιτάμ, μόλις λιώσει ρίχνουμε την ζάχαρη, το νεράκι και ανακατεύουμε καλά, φροντίζουμε το μείγμα μας να μην βράσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε και λιώνουμε την κουβερτούρα πάντα ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
2. Το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει.
3. Στο μέταξυ ανακατεύουμε μαζι το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
4. Αδειάζουμε σε μια λεκανίτσα το μίγμα με τη σοκολάτα, ρίχνουμε το μπράντι, τα 2 αυγα και χτυπάμε με το μίξερ 2 λεπτά.
5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε με το μίξερ.
6. Αφήνουμε το μείγμα μας 1 ώρα στο ψυγείο, το βγάζουμε και πλάθουμε μπαλίτσες μικρές περίπου στο μέγεθος που έχουν τα τρουφάκια ή λίγο μεγαλύτερα.
7. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
8. Μόλις τα βγάλουμε απο το φούρνο βαζούμε στο κάθε μπισκοτάκι και απο ένα κομμάτι after eight, το οποίο μετα απο λίγο θα αρχίσει να λιώνει απο τη θερμότητα και το απλώνουμε στο μπισκοτάκι μας με ενα κουταλάκι.