Είναι πλέον πασίγνωστο πως η καλή διατροφή είναι το νούμερο ένα για υγεία σε σώμα και πνεύμα. Μία νέα έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει, διαπιστώνοντας πως οι γυναίκες που καταναλώνουν ελαιόλαδο και πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, έχουν σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.
Ομάδα Ιταλών ερευνητών διαπίστωσε πως οι γυναίκες που έτρωγαν τουλάχιστον ένα γεύμα με φυλλώδη λαχανικά την ημέρα είχαν μειωμένες πιθανότητες κατά τουλάχιστον 40% να εμφανίσουν κάποια καρδιακή πάθηση σε διάστημα κατά μέσο όρο οκτώ ετών, σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν δύο ή λιγότερες μερίδες λαχανικών σε εβδομαδιαία βάση.