Το σουφλέ μανιταριών είναι μία γευστική λύση για το χειμωνιάτικο τραπέζι που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά (για περίπου 6 μερίδες)
6αυγά
150γρ. λευκά μανιτάρια
15γρ μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
250ml γάλα
Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
75γρ. τριμμένο κασέρι
4κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ. βούτυρο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε 3 κουταλιές σούπας γάλα και αφήνουμε μέσα τα αποξηραμένα πορτσίνι για 20 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το 1/3 του βουτύρου και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και πράσο.
Μετά προσθέτουμε τα πορτσίνι που έχουμε μαρινάρει τα μανιτάρια και το μαϊντανό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τα που και που.
Σε άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο που έχει μείνει και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε για να μη κάνει σβόλους το αλεύρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα, και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Με λίγο νερό χτυπάμε τους κρόκους των αβγών και βάζουμε σιγά σιγά τη κρέμα από το τηγάνι. Μετά προσθέτουμε και το μείγμα του άλλου τηγανιού, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να γίνει μαρέγκα. Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα στο μπολ και το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε το ειδικό σκεύος για σουφλέ ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.