Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα το πιο όμορφο πιάτο που μυρίζει γιορτές είναι η γαλοπούλα και δεν είναι τόσο δύσκολο να τη φτιάξετε απλά υπάρχουν μερικά κόλπα.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για το ψήσιμο της γαλοπούλας:

1.Μαρινάρετε τη γαλοπούλα δύο μέρες πριν σε αλατόνερο.

2.Καλύτερα να ψήσετε τη γαλοπούλα χωρίς γέμιση και αν θέλετε να φτιάξετε γέμιση να τη κάνετε ξεχωριστά.

3. Βάλτε στη κοιλιά της γαλοπούλα ένα ή δύο μήλα, πορτοκάλια η λεμόνια.

4. Μόλις τη βγάλετε από το ψυγείο αφήστε τη 30 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

5. Η γαλοπούλα χρειάζεται περίπου 30-40 λεπτά ψήσιμο για κάθε κιλό.

6.Με κοφτερό μαχαίρι κάντε 4 μαχαιριές του 1εκ.στο στήθος και δύο σε κάθε πόδι.

7. Πασπαλίστε τη γαλοπούλα με αλάτι και πιπέρι μέσα-έξω.