Όταν τα χρόνια περνούν, οι γυναίκες αγχώνονται για την εμφάνισή τους. Κι όσες διαθέτουν γερό πορτοφόλι καταφεύγουν σε πλαστικές επεμβάσεις για να βελτιώσουν την εικόνα τους.

Οι πλαστικές επεμβάσεις μάλιστα, σύμφωνα με τους κορυφαίους πλαστικούς της χώρας μας, είναι περιζήτητες. Πολλές γυναίκες, ακόμη και νέες, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό όχι μόνο για να κρύψουν τα σημάδια του χρόνου αλλά για να βελτιώσουν την εικόνα τους.

Διόρθωση μύτης και αυξητική στήθους άλλωστε είναι αυτό που η πλειοψηφία των γυναικών θέλει να κάνει.

Όμως υπάρχει και μια σειρά άλλων επεμβάσεων που κάνει θραύση στο εξωτερικό. Η πρώτη επέμβαση έχει γίνει γνωστή ως «Selphyl» και χρησιμοποιείται ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλη εμπορική πλήρωση σε σημάδια ακμής, χαμόγελου και ρυτίδες. Τα αποτελέσματα, όπως λένε ασθενείς που έχουν κάνει αυτές τις ενέσεις, είναι εμφανή μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Μάλιστα, σε αντίθεση με ορισμένα τεχνητά υλικά πληρώσεως που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, το σώμα αποδέχεται πολύ πιο εύκολα το «Selphyl». Βοηθά στην ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος και του κολλαγόνου. Κάθε ένεση στοιχίζει από 800 μέχρι 1.200 ευρώ.

Αυξητική στήθους


Από το 2001 όταν οι ερευνητές απέδειξαν ότι βιονικά βλαστικά κύτταρα υπάρχουν σε λιπώδη κύτταρα, έδωσαν αγώνα για να βρουν τους τρόπους ώστε να τα χρησιμοποιήσουν στην αύξηση του μαστού. Όμως, μέχρι σήμερα, όπως λένε έμπειροι της αγοράς, αυτή η μέθοδος δεν είναι εγκεκριμένη.

Με λίπος διορθώνουν σημεία του σώματος

Κάποιοι πλαστικοί χειρουργοί τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν λίπος από διάφορα μέρη του σώματος για να προχωρήσουν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτή η μέθοδος δεν είναι καινούργια αλλά πρέπει να είναι πολύ έμπειρος ο γιατρός για να την κάνει. Και το κόστος της είναι ιδιαίτερα υψηλό ανάλογα και με τις προτιμήσεις των πελατών.

Κάψτε λίπος χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις

Δύο συσκευές έχουν βγει στην αγορά οι οποίες, όπως λένε ειδικοί, εξαλείφουν το λίπος χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις. Για να δουν αποτελέσματα όσες καταφεύγουν σε αυτές τις μεθόδους, πρέπει να περάσουν αρκετές εβδομάδες. Και βέβαια πρέπει οι ασθενείς να πίνουν πολλά υγρά και να ακολουθούν σωστή διατροφή για να βελτιώσουν το σώμα τους.

Κρύψτε τα σημάδια και αναζωογονηθείτε

Κάποιοι δερματολόγοι αλλά και πλαστικοί χειρουργοί προσπαθούσαν να επαναφέρουν το δέρμα με θεραπείες, οι οποίες όμως άφηναν στον ασθενή, εκτός από πόνο, και σημάδια, τα οποία για να εξαφανίζονταν έπρεπε να περάσουν εβδομάδες. Τώρα όμως οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί έχουν ανακαλύψει νέες πατέντες που ούτε σημάδια αφήνουν ούτε πόνο. Η τιμή τους ξεκινά από τα 200 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 1.400 ανάλογα με την περιοχή που επιθυμείτε να βελτιώσετε.

Ξεχάστε το γνωστό λίφτινγκ

Αρχικά πρέπει να θυμάστε ότι η θεραπεία αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται δύο φορές το χρόνο. Και όπως λένε οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί, αναζωογονούν το γερασμένο δέρμα σε χρόνο ρεκόρ. Κάνουν ενέσεις οι οποίες αναζωογονούν το δέρμα και το κάνουν να δείχνει φωτεινότερο.

Για άλλου πήγαινε, άλλου πάει

Αρχικά, όπως παραδέχονται έμπειροι πλαστικοί, το «υγρό λίφτινγκ» προοριζόταν για ανθρώπους που έχουν χάσει πολύ λίπος από το πρόσωπό τους. Και τώρα με αυτή τη μέθοδο, οι γιατροί παράγουν κολλαγόνο που βοηθά στην εξάλειψη των ρυτίδων. Βέβαια τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα αφού όπως αναφέρουν οι έμπειροι πλαστικοί, όσες τις εφαρμόσουν, πρέπει να προχωρούν σε πολύμηνες ενέσεις.

Ψηφίζουν και μπότοξ

Νέες μεθόδους για την εφαρμογή μπότοξ βρήκαν οι πλαστικοί χειρουργοί. Με τις ενέσεις μπότοξ στο σαγόνι και το λαιμό, όπως παραδέχονται οι έμπειροι γιατροί, αναζωογονείται όλο το πρόσωπο όσων τις χρησιμοποιούν. Αυτή η μέθοδος στοιχίζει από 200 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 1.300 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των ενέσεων.