Υλικά για την ζύμη:

2 κιλά αλεύρι
1 ποτήρι κρασιού σπορέλαιο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 σφηνοπότηρο λεμόνι
Χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει σφιχτή η ζύμη

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη όσο πιο ψιλό γίνεται. Κόβουμε τη ζύμη με ένα στρογγυλό κουπάκι


Υλικά για την γέμιση:

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και στραγγισμένα
500 γρ τυρί ξερό ντόπιο τριμμένο ή μανούρα τριμμένη
Προαιρετικά κρεμμύδι ή δυόσμο ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο κέντρο της ζύμης τη γέμιση. Κλείνουμε τα πιταράκια σαν μισοφέγγαρο και τα πατάμε με ένα πιρούνι γύρω – γύρω μα να μην ανοίξουν.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.