Η αντιμετώπιση των ευρυαγγειών είναι μια δύσκολη υπόθεση αλλά υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης επεμβατικοί αλλά και πιο φυσικοί. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι τρόποι αλλά και μερικές ακόμα
χρήσιμες συμβουλές .

Επεμβατικές Θεραπείες
Υπάρχουν 2 είδη επεμβατικών θεραπειών για το πρόσωπο και το σώμα οι οποίες εφαρμόζονται ανάλογα με το εύρος των ευρυαγγειών

Α) Η Σκληροθεραπεία: Η οποία είναι ενέσιμη θεραπεία που εφαρμόζεται με έγχυση ουσιών στις μεγάλες έντονες ευρυαγγείες,. Στην σκληροθεραπεία ο γιατρός εγχέει ένα διάλυμα στην φλέβα που προκαλεί τα τείχη της φλέβας πρώτα να πρηστούν, κατόπιν να ενωθούν, και μετά να σφραγίσει. Έτσι σταματά η ροή του αίματος και η λειτουργία της σταματά. Σε λίγες εβδομάδες, η φλέβα ξεθωριάζει. Μπορεί όμως να χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία περισσότερο από μία φορά.

Αυτή η θεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική εάν γίνει με τον σωστό τρόπο και δίνει 50 με 90 τοις εκατό βελτίωση.
Β) Θεραπεία με laser: Το Λέιζερ είναι μια επεμβατική και συνηθισμένη θεραπεία για τις ευρυαγγείες και κιρσούς που χρησιμοποιεί έντονες ακτίνες φωτός για να εξασθενίσει τις παθούσες φλέβες. Παραδοσιακά, η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τις μικρότερες φλέβες στο πρόσωπο και το ανώτερο σώμα, αλλά προσφάτως ανεπτυγμένα η τεχνολογία έχει κάνει τη διαδικασία βιώσιμη για φλέβες στα πόδια.
Επειδή η εγχείρηση με λέιζερ είναι ελάχιστα επεμβατική, γρήγορη και δεν απαιτεί τομή ή την χρήση βελόνας, είναι μια δημοφιλής επιλογή για να απαλλαγούμε από ευρυαγγείες και φλεβίτιδα. Περισσότερες από μία όμως θεραπείες μπορεί να είναι απαραίτητες για την πλήρη εξαφάνισή τους.

Φυσική μέθοδος με δραστικά εκχυλίσματα
Για τις διάφορες κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο να είστε ίσως επιφυλακτικές. Στο διαδίκτυο η μόνη που ίσως αξίζει ίσως να δοκιμάσετε είναι η CapiDerm Rx® Spider Veins Treatment από το site Skinenergizer. Ρωτήστε όμως καλύτερα το φαρμακοποιό σας.

Μερικές ακόμα χρήσιμες συμβουλές για καλύτερη αγγειακή υγεία

• Αποφύγετε την ορθοστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό θα μειώσει την πίεση των βαλβίδων στις φλέβες των ποδιών σας. Εάν είστε έγκυος, η το επάγγελμά σας βάζει πολλή πίεση στα πόδια σας, να φοράτε τα ειδικά καλσόν η επιδέσμους υποστήριξης.
• Ενώ στέκεστε, σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας σηκώνοντας τις φτέρνες σας από το πάτωμα. Επαναλάβετε είκοσι φορές, χαλαρώστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια επαναλάβετε. Η άσκηση αυτή αυτό θα ενισχύσει τους μυς σας, στην γάμπα και βελτιώνει την κυκλοφορία.
• Το σταύρωμα των ποδιών μπορεί να επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημά σας. Αποφύγετε το όσο μπορείτε.
• Η θερμότητα διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα οι φλέβες να είναι περισσότερο ορατές μετά από ζεστό ντους ή μπανιέρες. Δοκιμάστε καλύτερα το δροσερό, γρήγορο ντους. Ψυχρά επιθέματα μπορούν επίσης να μειώσουν προσωρινά την εμφάνιση των φλεβών.
• Όταν ξαπλώνετε όποτε είναι δυνατόν τοποθετήστε τα πόδια σας ψηλότερα από το υπόλοιπο σώμα. Η θέση αυτή μειώνει την πίεση στα πόδια σας.
• Το επιπλέον βάρος μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα. Η άσκηση και διατροφικές αλλαγές για να χάσετε βάρος είναι πολύ ωφέλιμο για την ανακούφιση της φλεβίτιδας.
• Η δυσκοιλιότητα είναι μια από τις κύριες αιτίες των διογκωμένων φλεβών και ο λόγος αν και όχι προφανής έχει τεκμηριωμένη εξήγηση (η οποία χρειάζεται σχεδόν ένα άρθρο από μόνη της ). Οι γιατροί πάντοτε προτείνουν ως μέρος ενός θεραπευτικού προγράμματος μια διατροφή χαμηλή σε λίπη και απλούς υδατάνθρακες και υψηλή σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτή η διατροφή προάγει την υγεία για όλο το σώμα, και, σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, η πλούσια σε ίνες διατροφή προάγει την «κανονικότητα»..

Βιταμίνες χρήσιμες για ενίσχυση του κυκλοφορικού συστήματος.

1. Βιταμίνη Α, για την βελτίωση πυκνότητας του δέρματος
2. Βιταμίνες Συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στη διατήρηση ισχυρών αιμοφόρων αγγείων.
3. Βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή που ενισχύουν την κυκλοφορία, της επούλωση των πληγών, και ενισχύουν τα τοιχώματα των φλεβών.
4. Ασβέστιο συμβάλει στην γενική τόνωση του φλεβικού συστήματος.
5. Μαγνήσιο που βοηθά τις φλέβες και τις αρτηρίες να χαλαρώνουν βελτιώνοντας έτσι την ροή του αίματος
6. Βιταμίνη Ε πάρτε 300 έως 800 IU, σε βαθμιαία αυξημένες δόσεις, για την προώθηση και τη βελτίωση της κυκλοφορίας. Η βιταμίνη Ε μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, στις γάμπες λόγω στένωση των αρτηριών.
7. Βιταμίνη Κ κρέμα θα συμβάλει στην ενίσχυση των τριχοειδών αγγείων.
8. Ψευδάργυρος για να βοηθήσει το σχηματισμό κολλαγόνου.

Άσκηση

Η άσκηση είναι ένα σημαντικός παράγοντας στην βελτίωση των ευρυαγγειών αφού βοηθά την προαγωγή της κυκλοφορίας και βελτιώνει τον τόνο μυών. Οι άνθρωποι με κιρσούς πρέπει προτιμούν μέτριας έντασης άσκηση, σε αντίθεση με πιο έντονες μορφές, όπως αεροβική γυμναστική υψηλής έντασης, τρέξιμο, επίπονη ποδηλασία ή άλλες δραστηριότητες που αυξάνουν την πίεση του αίματος στις φλέβες. Περπάτημα, ήπιες ασκήσεις με βάρη, χαμηλής έντασης αερόμπικ και το κολύμπι είναι μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις.
Δεδομένου επίσης ότι με το πέρασμα του χρόνου, χάνουμε τον μυϊκό τόνο και το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Οι φλέβες που βρίσκονται υπό πίεση έχουν μια τάση να διογκώνονται προς τα έξω και έτσι να γίνετε αισθητή η φλεβίτιδα. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης που θα ενισχύσει τον μυϊκό τόνο των ποδιών θα συμβάλει στην ανακούφιση της φλεβίτιδας. Εάν επιμείνετε για αρκετούς μήνες, θα μειώσετε γενικά και την εμφάνιση και τον πόνο που συχνά συνδέεται με τη φλεβίτιδα.

Καλλυντική κάλυψη

Τέλος μέχρι να μειώσετε ή να εξαφανίσετε τις ευρυαγγείες δοκιμάστε και το αδιάβροχο καλυπτικό της coverderm για τις ευρυαγγείες και γενικά δυσχρωμίες του σώματος.

Πηγή: www.e-gynaika.com