Είναι η εποχή του χρόνου, που στο μυαλό των γυναικών υπάρχει μια βασική αγωνία. Κάτι τα… ρούχα που γίνονται πιο λεπτά και φέρνουν στο φως τις ατέλειες, κάτι τα κιλά που άφησε πίσω του ο χρόνος που πέρασε, το αέναο ερώτημα «πώς θα βγω στην παραλία», είναι και πάλι εδώ.

Αν, σε μια υποθετική έρευνα, ετίθετο το ερώτημα: «Ποια κατηγορία προϊόντων ομορφιάς αγοράζουν φανατικά οι γυναίκες;» ακόμα κι αν δεν τα έχουν πραγματικά ανάγκη, η απάντηση θα ήταν μάλλον εύκολη: τα αδυνατιστικά-αντικυτταριτιδικά κάθε τύπου.

Σαπούνια, τζελ, κρέμες, σέρουμ και έλαια, όλα είναι υποψήφια προς αγορά, αρκεί στην ετικέτα τους να γράφουν φράσεις-φετίχ, όπως «κατά της όψης φλοιού πορτοκαλιού», «αντικυτταριτιδική δράση», «ενάντια στο τοπικό πάχος», κλπ.

Όμως, το εντυπωσιακό με τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, δεν είναι τόσο η εμπορική επιτυχία τους, όσο το ότι καταφέρνουν και πουλάνε ακόμα και σε γυναίκες που αντικειμενικά (!) δεν μοιάζουν να τα χρειάζονται. Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει αντικειμενικά την συγκεκριμένη ανάγκη; Ίσως μόνο οι εξωτερικοί παρατηρητές, η γνώμη των οποίων μάλλον δεν μετράει και τόσο πολύ.

Αν μια γυναίκα θεωρεί πως έχει τοπικό πάχος, υπάρχει περίπτωση να πειστεί από οποιονδήποτε για το αντίθετο;

Αδυνάτισμα από την κορυφή ως τα νύχια
Με μια πρόχειρη ματιά στην αγορά, εκτός από εκατοντάδες διαφορετικά προϊόντα στην κατηγορία «φροντίδα σώματος», θα ανακαλύψετε και τη μεγάλη εξειδίκευση που πλέον υπάρχει, η οποία συχνά φτάνει στο όριο της υπερβολής. Η ίδια εταιρεία μπορεί να διαθέτει άλλο προϊόν για σύσφιξη, άλλο κατά της κυτταρίτιδας, σέρουμ για το τοπικό πάχος, σκευάσματα 2 ή 3 σε ένα, και προϊόντα με ακόμη πιο στοχευμένη δράση (π.χ. ειδική κρέμα για το αδυνάτισμα στα μπράτσα). Αν σε αυτά προσθέσετε και τα αντίστοιχα συμπληρώματα διατροφής (επίσης με μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων δράσεων), τότε η επιλογή του σωστού προϊόντος γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Επιλέγοντας σωστά αδυνατιστικό προϊόν
Μια βόλτα στα καταστήματα καλλυντικών, στο φαρμακείο ή στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας για να προμηθευτείτε το φετινό σας αδυνατιστικό, μάλλον θα σας μπερδέψει, παρά θα σας βοηθήσει. Καλύτερα να πάτε έχοντας μια ιδέα για το ποιες είναι οι ανάγκες σας και τι πραγματικά πρέπει να αγοράσετε, αποφεύγοντας να πάρετε κάτι, μόνο και μόνο επειδή είναι καινούργιο, το είδατε να διαφημίζεται ή επειδή το πήρατε και πέρυσι.

Προσπαθήστε να είστε όσο πιο αντικειμενική γίνεται -μια προσεκτική ματιά στον καθρέφτη ίσως βοηθήσει. Αν το πρόβλημά σας είναι κυρίως τα παχάκια στην κοιλίτσα και γύρω από τη μέση, προτιμήστε ένα προϊόν στοχευμένης δράσης για την κοιλιά, από οποιοδήποτε άλλο.

Αφού καταλήξετε στη δράση, επιλέξτε προσεκτικά την υφή. Έστω ότι χρειάζεστε ένα αντικυτταριτιδικό με συσφικτική δράση. Στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα διάφορων τύπων, από απλές κρέμες, μέχρι συστήματα φροντίδας, π.χ. σέρουμ μαζί με λάδι μασάζ ή κρέμα-τζελ. Εφόσον και τα 2 έχουν τη δράση που επιθυμείτε, το τι θα επιλέξετε τελικά, εξαρτάται από τις συνήθειές σας, το χρόνο και τη διάθεσή σας.

Μην ξεχνάτε να κάνετε τακτικά απολέπιση. Ένα σαπούνι, μια απολεπιστική κρέμα ή ένα αφρόλουτρο με απολεπιστικούς παράγοντες, είναι πολύ χρήσιμα. Αν, μάλιστα, το σκραμπ αποτελεί τμήμα της θεραπείας, καλό είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται για τη χρήση του (π.χ. εφαρμογή με κυκλικές κινήσεις μασάζ στην περιοχή των μηρών), για καλύτερα αποτελέσματα.

Αν αποφασίσετε να συνδυάσετε το καλλυντικό προϊόν σας με τη λήψη κάποιου συμπληρώματος ή να πάρετε μόνο συμπλήρωμα, τότε πρέπει να προσέξετε ακόμη περισσότερο. Διαβάστε προσεκτικά τις ενδείξεις του κάθε προϊόντος και συσχετίστε τις με τις πραγματικές σας ανάγκες. Ένα αδυνατιστικό ρόφημα, για παράδειγμα, δεν θα κάνει τη διαφορά, αν έχετε ελάχιστα ή καθόλου περιττά κιλά και το πρόβλημά σας είναι η κυτταρίτιδα. Αντίθετα, ένα σκεύασμα που δρα στοχευμένα κατά της κυτταρίτιδας, θα δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε προσεκτικά αυτά που υπόσχεται κάθε προϊόν (συμπλήρωμα ή καλλυντικό) στη συσκευασία του και, αφού το επιλέξετε, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσης. Κάθε ένα έχει το δικό του πρωτόκολλο χρήσης, και τα υποσχόμενα αποτελέσματα θα ισχύσουν μόνο αν το ακολουθήσετε «κατά γράμμα». Πιθανή διαφοροποίηση στη χρήση του προϊόντος, δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, χρησιμοποιήστε το. Ακόμα και το καλύτερο και ακριβότερο προϊόν, δεν δρα τηλεπαθητικά από το μπουκάλι του ή με χρήση μια φορά στις δέκα μέρες.

5 συμβουλές για κάθε περίπτωση

– Συνδυάστε. Ένα συμπλήρωμα διατροφής, μαζί με ένα καλλυντικό προϊόν, θα σας χαρίσει άμεσα ορατά αποτελέσματα. Ωστόσο, ακόμα και ο πλέον επιτυχημένος συνδυασμός, δύσκολα θα δουλέψει, αν δεν συνδυαστεί με διατροφή και άσκηση, έστω και υποτυπώδη.

– Επιλέξτε προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αν ξεχνάτε συστηματικά να παίρνετε χάπια, ακόμα κι αν είναι μέρος μιας αναγκαίας φαρμακευτικής αγωγής, τότε το πιθανότερο είναι πως δεν θα θυμάστε να πάρετε ούτε αυτά για το αδυνάτισμα.

– Βάλτε στόχο. Και η πλέον αμελής εξ ημών μπορεί, αν θέλει, να ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα φροντίδας. Αν έχετε ανάγκη από ένα έξτρα κίνητρο, χρησιμοποιήστε μια μέθοδο ελέγχου της προόδου σας (π.χ. μετρηθείτε με μεζούρα πριν ξεκινήσετε τα προϊόντα και ξαναμετρηθείτε όταν θα έχετε ολοκληρώσει το πρόγραμμα).

– Μην κάνετε τη ζωή σας δύσκολη. Αν διαλέξετε μια αγωγή που να περιλαμβάνει 3 ή 4 βήματα, αυξάνονται οι πιθανότητες να μην την κάνετε σωστά. Συνεπώς, δεν θα έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αν είναι περίπλοκη και σας «τρώει» χρόνο, είναι πολύ πιθανό να αποθαρρυνθείτε και να την αφήσετε στη μέση.

– Να φροντίζετε το σώμα σας όλο το χρόνο. Τα προϊόντα φροντίδας σώματος (όχι μόνο τα αδυνατιστικά, αλλά και τα ενυδατικά), μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της κυτταρίτιδας, στη διατήρηση της εμφάνισης και της υγείας του δέρματος σε καλά επίπεδα, ώστε να μην πανικοβάλλεστε με τον ερχομό του καλοκαιριού. Όπως θα διαπιστώσετε, μια μακροχρόνια αντιμετώπιση, χωρίς το στρες που προκαλεί η πίεση του χρόνου, έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πηγή: fe-mail.gr