Ακούω από πολλές γυναίκες, πελάτισσες αλλά και φίλες, λανθασμένες πρακτικές με τις οποίες θεωρούν ότι θα έχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Θα σας δώσω τα εξής παραδείγματα…

α) «Αφήνω τη μάσκα όλο το βράδυ και τη ξεβγάζω το πρωί».

Η μάσκα δεν έχει τίποτα παραπάνω να δώσει στην τρίχα μετά το πέρας του χρόνου παραμονής που ορίζει ο κάθε κατασκευαστής!

Το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να υπερενυδατώσουμε την τρίχα, να αυξήσουμε την ελαστικότητα της και να την κάνουμε υπερευαίσθητη και εύθραυστη.

β) «Χρησιμοποιώ μάσκα αντί για μαλακτική και την ξεβγάζω αμέσως».

Η μάσκα είναι ένα απαραίτητο, πλην ποιοτικό – ακριβό εργαλείο για τα μαλλιά, την περιποίηση και την υγεία τους!

Είναι κρίμα να πετάμε ένα προϊόν όπως η μάσκα, κάνοντας χρήση του σαν να ήταν μαλακτική κρέμα, απο τη στιγμή που για να δράσει χρειάζεται 5-15 λεπτά.

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να δούμε τι είναι το κάθε προϊόν, ποια η σωστή χρήση του και ποιες ανάγκες εξυπηρετεί:

Μαλακτική: Είναι αυτό που λέει! Δεν ενυδατώνει τα μαλλιά, απλά τα μαλακώνει και διευκολύνει το ξεμπέρδεμα τους.

Δεν έχει διεισδυτικές ικανότητες, χρησιμοποιείται μετά το λούσιμο και δεν έχει χρόνο παραμονής. Χρησιμοποιώντας μαλακτική κρέμα μαλακώνουμε τα μαλλιά για να αποφύγουμε το σπάσιμο της τρίχας κατά το ξεμπέρδεμα.

Ενδείκνυται για όλους τους τύπους και μήκη μαλλιών.

Μάσκα: Υπάρχουν πολλοί τύποι, όπως για παράδειγμα μάσκα αναδόμησης και μάσκα ενυδάτωσης.

Η μάσκα μαλλιών χρειάζεται κάποιο χρόνο για να δράσει, συνήθως 5 με 15 λεπτά. Απλώνουμε στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών για να διεισδύσει στα σημεία που χρήζουν αναδόμησης ή ενυδάτωσης. Πρώτα λοιπόν ανοίγει τα λέπια, έπειτα διεισδύει στον πυρήνα της τρίχας και στο τέλος σφραγίζει το αποτέλεσμα!

Υπάρχουν διαφορετικές μάσκες για τους διάφορους τύπους μαλλιών και η καθεμία καλύπτει διαφορετικές ανάγκες.
Αν τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα, καλό θα είναι η πρώτη επιλογή σε μάσκα να είναι για αναδόμηση! Έτσι θα εξασφαλίσετε πλήρωση της τρίχας με κεράτινη, δύναμη και αντοχή.

Αφού ολοκληρώσουμε την αναδόμηση, επιλέγουμε μια μάσκα ενυδάτωσης, προσθέτοντας την απαραίτητη υγρασία σε τρίχα ήδη δυνατή. Θα δούμε νέα λάμψη στα μαλλιά μας, όγκο και στιλπνότητα, σημάδια υγείας!

Το καλοκαίρι επιλέγουμε απαραιτήτως μάσκες με UV προστασία για να μην αφυδατώνονται τα μαλλιά μας κατά την έκθεση στον ήλιο.

Καλή επιτυχία και να θυμάστε πως η γνώση είναι δύναμη!

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr