Κάθε γυναίκα είναι μοναδική. Αυτό ισχυρίζονται όλοι οι μεγάλοι μετρ που ασχολούνται με το περίβλημά της γυναίκας: μακιγιέρ, μόδιστροι, στυλίστες, κομμωτές. Υπάρχουν στοιχεία που τονίζουν τη μοναδικότητα μας και αυτά σύμφωνα με την προσωπική επιθυμία της κάθε γυναίκας μπορούν να καταδείξουν χαρακτήρα ή αρμονία στην συνολική της εικόνα.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Πώς επιλέγουμε όμως την αρμονία ή το χαρακτήρα;

Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιες γυναίκες είναι πιο όμορφες από άλλες. Οι μεν όμορφες αρκούνται στη φυσική ομορφιά χωρίς να κοιτάζουν (οι περισσότερες) τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο στυλ τους. Οι δε πιο άσχημες πραγματικά τονίζουν κάποια χαρακτηριστικά με αποτέλεσμά να αναδεικνύουν χαρακτήρα μέσα από την εικόνα τους.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι ποιο όμορφες γυναίκες αρκούνται στην αυτοπεποίθηση τους σχετικά με το ό,τι φορέσουν θα τις αναδείξει. Οι πιο ευαίσθητες παρουσίες όμως ψάχνουν πραγματικά να βρουν το πρόβλημα.

Αρμονία σημαίνει να προσπαθήσουμε να δώσουμε στο total look μια εικόνα ομοιογένειας σε χρωματικές αντιθέσεις σχήματα και υφές που θα περιλάβουν το σύνολο της εικόνας.

Χαρακτήρας είναι όταν προσπαθούμε να διασπάσουμε την ομοιογένεια των προαναφερθέντων άλλα και όταν δίνουμε έμφαση στα δυνατά θηλυκά χαρακτηριστικά.

Αρμονία: Έστω ότι έχουμε μια γυναίκα που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την περιφέρεια της. Το σώμα μας και ειδικά τα δυνατά θηλυκά χαρακτηριστικά (μπούστο και περιφέρεια) έχουν την ιδιαιτερότητα να τραβούν τα ανδρικά αλλά και γυναικεία βλέμματα. Δεν είναι τυχαία tips του τύπου «φωτογραφίες σώματος μόνο 3/4» για να κρύψουμε τα ευαίσθητα σημεία.

Σε αυτή την περίπτωση η ζώνη της περιφέρειας δείχνει πολύ έντονη για να την κρύψουμε. Πρέπει να προτιμήσουμε πιο σκούρες αποχρώσεις στο σύνολό μας, για να μειώσουμε τους όγκους αλλά δεν σταματάμε εκεί. Για να δώσουμε αρμονία στο σύνολο πρέπει να αναδείξουμε το μπούστο, πρέπει να το εκθέσουμε. Προτιμούμε λοιπόν σχήματά στο ντύσιμο μας οπού ανοίγουν οι γραμμές τους προς τα επάνω, για να μεγαλώσουμε την περίμετρο του στήθους.

Επίσης, εάν έχουμε έξω τους ώμους και επιλέξουμε ανοιχτά χρώματα θα έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε τις εξωτερικές και εσωτερικές γραμμές του συνόλου με αποτέλεσμα να ισομοιράσουμε το άνοιγμα περιφέρειας και μπούστου άρα να έχουμε πιο αρμονική εικόνα συνόλου.

Χαρακτήρας: Μπορούμε να δώσουμε χαρακτήρα στο σύνολο τονίζοντας τα πολύ δυνατά μας σημεία. Δηλαδή έντονο μπούστο – έντονο άνοιγμα στο σημείο, ωραία σμιλεμένοι γλουτοί, εφαρμοστά κολάν τα οποία αναδεικνύουν το σχήμα τους. 

Χαρακτήρα μπορούμε να δείξουμε επίσης δίνοντάς φαντασία στις υφές του στυλ μας. Διαφορετικότητά δηλαδή, όχι επειδή επιλέξαμε ένα ωραίο jean να απορρίψουμε κάτι το οποίο έχει έντονη, βλέπε silk ή ακόμα και έντονους χρωματισμούς.

Χαρακτήρα δίνουμε με τα στοιχεία στο ντύσιμο που θα αναδείξουν τη διαφορετικότητα και την τόλμη. Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφέρω πως (ένα) ζευγάρι δυνατές γόβες ανεβάζουν γλουτούς, μακραίνουν πόδια και στήνουν το σώμα για να σαγηνεύει σε κάθε σας εμφάνιση.

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr