Τα λεπτά μαλλιά από τη φύση τους υστερούν σε δύναμη και όγκο. Πολλές φίλες προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να δώσουν όγκο και απογοητεύονται επειδή δεν τα καταφέρνουν.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Όταν επιλέγουμε να διατηρούμε τα μαλλιά μας μακριά είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε τον επιθυμητό όγκο στη ριζά. Σήμερα σας προτείνουμε 2 λύσεις που δουλεύουν στην «καρδία» του προβλήματος…

Επιλέξτε το ιδανικό μήκος

Επιλέξτε πιο κοντά μήκη. Η λεπτή τρίχα όταν έχει πολύ βάρος όσο και να προσπαθείτε να την τονώσετε είναι πολύ δύσκολο να ανασηκωθεί. Πολλές γυναίκες επιθυμούν τα μακριά μαλλιά άλλα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί.

Όταν βλέπουμε ότι βαραίνει αρκετά το κούρεμα ή το χτένισμα μας, θα πρέπει να το κονταίνουμε σταδιακά, μέχρι το μήκος οπού θα διατηρείτε ο όγκος και η κίνηση.

Σύμμαχος το ειδικό προϊόν

Στην Αγγλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οπού τα μαλλιά των γυναικών είναι πολύ λεπτά η ανάγκη για όγκο είναι μεγαλύτερη και οι λύσεις περισσότερες, έχουν εστιάσει στο πρόβλημα και έχουν δημιουργήσει τις λύσεις. Αυτή είναι το αλάτι!

Ναι μην σας κάνει εντύπωση… σκεφτείτε τη στιγμή που βγαίνετε από τη θάλασσα. Τα μαλλιά σας στεγνώνουν με αποτέλεσμα να ξηραίνουν ελαφρώς και να ανασηκώνεται η ρίζα.

Οι μικροκρυσταλοι του αλατιού έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν σώμα και όγκο στην τρίχα και να ανασηκώνουν την ριζά, με αποτέλεσμα να «στήνουν» το χτένισμα σας.

Το αποτέλεσμά έχει διάρκεια μέχρι το επόμενο χτένισμα. Βέβαια δεν πρέπει να τρέχουμε στις παραλίες ούτε και να αδειάζουμε τα ράφια του super market για να βρούμε θαλασσινό ή μαγειρικό αλάτι.

Ψάξτε να βρείτε το ειδικό προιον που να είναι κατάλληλο για επιδερμική χρήση και επαφή με το τριχωτό. Ο κομμωτής σας, γνωρίζει.

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr